v.32 <3

   

Så där ja :) Ny vecka igen och jag tror mig minsann börja känna lite förvärkar. Kommer lite då o då, men inget som jag förbaskat ont som tur är. :)
Bebisen är nu ca 40 cm lång och väger mellan 1,5 och 1,8 kg :) Den buffar o knuffar o sparkar heeeela tiden tycker jag. Börjar bli trångt kanske :) Mina revben och min rygg är det som tagit mest stryk hittills. Hoppas de inte blir alls för illa sen bara för det är illa nog nu. :P

Aja, nu har vi gått och köpt vagn :) Blev en BRIO Sing för att vi skulle kunna fästa bilbarnstolen på den. Men det funkade inte märkte vi när vi kom hem. Tror vi måste ha nå fästen på stolen för att det ska funka. Ska ringa till BRIO och kolla med dom... För vagnen är rätt och även stolen. Ska se till att fixa de där. :)
Vagnen annars ser helt ny ut. Syns ju inte att hon använt den. Fick även med en åkpåse som kommer sitta fint när bebisen tittar ut. Då ska den inte ens behöva ha overall på sig. Bara den är varm om huvudet, händerna och fötterna så kommer det bli kanon :) Behöver inte köpa täcke till vagnen heller :)
Ja som ni kanske hör så är jag SUPER glad för vagnen :) Bilden ser ni ju åxå :)

Aja, jag tror jag ska ta mig ut på en liten promenix, känner att det skulle va skönt faktiskt. :)

See ya!!!!

Måndag

Nu äntligen har jag fått alla papper klara till försäkringskassan. Nu ska jag bara lägga dom på lådan så det kommer fram.

I helgen har Jonas fått jobba. Blir bra med pengar efter det sen :) Jag har bara varit hemma och inte gjort ett skit. Idag skulle jag egentligen träffat Stina och gå till lindas jobb och fikat. Men det skulle vi göra senare innan linda sluta precis. Men vi måste åka och lämna in bilen när Jonas kommer hem sen ska vi ut till Tullinge och kolla barnvagn. Har bestämt oss för att inte köpa den vagnen vi kollade på först. Blir nu istället en BRIO Sing vagn som vi kan fästa vår bilbarnstol på. Jonas tyckte det va smidigast och bra med en märkes vagn. :) Så vi hittade en vagn på blocket igår för 2500:-. Som hittat, men både ligg och sittdel. :) Hoppas den är fin så vi kan köpa den bara :)
Annars ska jag gå till affären snart. Ska städa bort allt glas från bilen och måste ha sopborste till det och vi äger ingen sån.

Men ja ja, neh de här duger inte, ska väl klä mig och gå iväg. :)

Glöm inte att det går att kommentera det man läst :P

Vilken jul

Oj oj oj, den här julen kommer vi aldrig glömma, både på gott och ont. Julaftons morgonen började med att jag gjorde stor frukost till mig och Jonas och vi skulle byta våra paket som vi köpt. Jonas fick rakapparat av mig och jag fick ny mobil :) tack snälla söta!!! Sedan skulle Jonas ta sig ett bad, men inte långt efter att han lagt sig där i knackar det på dörren. Där står en av våra grannar, även med i styrelsen. Han berättar för mig att det varit inbrott i garaget och att vår framruta är inslagen. :( Jonas flög upp ur badet, på med handduk och morgonrock och ner i garaget. Jag strax efter... Kommer ner och ser att det är passagerar rutan dom slgit in. GPSen är snodd men inget mer, men bilen är helt förstörd. :( Vi som skulle åka till Jonas mamma tänkte jag. Ledsen och arg blev vi båda. Som tur va så stod bilbarnstolen kvar i alla fall.
Vi ringer och anmäler detta och ringer försäkringsbolaget för att få hyrbil. Trodde aldrig vi skulle få någon. Men efter mycket om och men så löste dom det. Bilen fanns i Nacka att hämta och Jonas skulle försöka ta sig dit. Hans snälla pappa kom hit och körde honom. Efteråt bjöd jag på kaffe som tack.
Vi kom iväg till hans mamma oh det känns som att vi kunde skitit i det faktiskt. Varken Jonas eller jag var på humör pga allt med bilen. Än värre blev de när vi märkte hur påverkad hans mamma va när vi kom. SUCK!!!! Hon är så jobbig. Men vi stannade inte så länge i alla fall.

Igår åkte vi till Jonas pappa. Vi hade köpt med oss varsin julklapp som kosta 50 kr. Såna paket som vi bara skulle blanda om och ge bort. Har gjort så för att vi inte ska ge varandra massa dyra klappar i onödan. Efter den underbart goda maten så skulle vi få kaffe. Irene tyckte vi skulle öppna paketen då så så fick det bli. Alice fick sina och det var dags för oss andra. Första paketet fick Jonas, och det stod hans namn på det... ? Andra fick Rebecca och även där stod det hennes namn. ? Sen sa irene att patrik skulle få det lilla paketet så dom kunde ha koll. så det stod inget namn. Jag fick åxå paket, men stod inget namn på det heller. :S Konstigt tänkte jag. Att jonas och rebecca får med sina namn.
Jonas började öppna och ser en kamera kartong "nah sa han, ni har väl inte köpt oss en kamera?" Nja man vet inte vad det är i svara Irene. Rebecca öppnar sitt och i hennes är det en mobilkartong... Men herre gud tänkte jag och tittat ner i jonas kartong. Det ÄR en kamera. En NY SYSTEM kamera. Rebecca fick NY mobil och Patrik fick en ipod och jag vågade knappt öppna mitt längre. Generad och varm smög jag mig in i paketet och ser en VIDEOKAMERA!!!! Jisses säger jag bara. Ingen av oss hittade ord till detta. Alla vart så överraskade och tacksamma.
Detta trodde jag ALDRIG! Våra paket tillsammans blev inte alls billiga. Och vi andra som bara köpt för 50 kr. :S Oj oj oj. När vi skulle gå så sa jag tack hundra gånger typ och Jonas pappa svara mig att det va så lite så, eh NEJ! det va mer än så för oss. :D Nu kommer bebisen både fotas och filmas :) Vi som kollat på videokamera till bebisen kommer. Oj oj oj.

Så i allt negativt så hände detta. Hur sjuk jul kan man ha? :D
Neh nu ska jag kika vidare. Men jisses vad jag är glad ska ni veta! Blir att köpa minneskort till båda kamerorna eventuellt idag så vi kan börja leka :D

Tack o hej!

Snabb uppdatering

Nu så va de dags igen. Har inte skrivit de senaste dagarna. Har julledigt nu i ca 2 veckor. :) Jobbade min sista dag i söndags. :) tack för det.
Är i ytligare en ny vecka, v. 31 :) Var hos BM i måndags. Hjärtljudet låg denna gång på 136 slag/minuten. Och SF-måttet va 29. Bara bra :) Blev dock väckt av min BM tidigare samma morgon och hon berättade att mina prover som jag va där och tog visade att min TSh värde var på tok för högt. (?) Har nått att göra med sköldköteln. Så nu äter jag medicin för det och fick även börja med järn tabletter för att de andra tabletterna kan sltrula till järnet i kroppen. :S man blev lite ställd då min medicin oftast ges för struma... :S Men men, nu ska jag äta dessa sen ska jag på regelbundna kontroller av detta.

Igår va vi hos mor min och firade jul :) Stannade till uppe hos Nea som snabbast på vägen in åxå. :) Fick massa fina klappar av ALLA! Bara sånt vi ville ha såklart, till bebisen :) Har även fått med oss bilbarnstolen hem. :) Köpte den av Linda o Göran :) Fick ett kanon pris för denna stol :) Super tack! Och super tack för allt till bebisen. Nu finns det lite att välja av i alla fall. och vi kan börja planera för sängen och allt. Hihi. Fick Blöj-tårta av Figaros o nymans :) Haha. Jääätte fint! Av syster fick vi en svart dress från Lundmyr som det står Älskling på rumpan :) och sen massa annat bra! Tack!!!! har inte öppnat paketen från Nea ännu, ska göra det imorn :)

Men nu ska jag prova lite kläder och göra mig klar. Ska nämligen möta upp Stina o lilla Casper om ca en timma vid Gullmarsplan. Vi ska åka till sickla och köpa mer julklappar. :)
Antar att jag tar på mig nått som jag fick från Linda igår, allt satt PERFEKT! :) Bjuder även på en bild från igår när jag har min nya julklänning på mig!


v.31 i min nya klänning :)

Snön har kommit

Inne i yttligare en ny vecka... v.30 såklart då :) Magen växer på och allt känns bra. Märks att det börjar bli trångt där inne för den lille :)

Ja annars så har ju snön kommit till sverige detta år med. Suck. Det är fint och så men fasen va kallt och halt det blir ute alltså. Ursh ursh.

Julgranen är uppe och fördig pyntad... Dock så strular ljusen nu så bara underdelen av granen lyser :S va det tvunget att hända nu när den va klar liksom??? VA VA VA??? Dumma dumma dumma!!!!!

Idag har jag jobbat igen... Igår va jag ledig och imorn är jag ledig igen :) Sen jobbar jag veckan ut innan jul sen blir det ledigt :) Börjar jobba igen 4e januari och sen slutar jag helt den 24e januari :) Sjukt va tiden går fort haha.
Annars får vi lön på måndag och tisdag... så på tisdag under dagen ska jag köpa klappar. Måste ju ha det klart för att kunna åka till mamma på kvällen sen den 22a. Samma dag alltså. :S va ska man köpa då?
Till Jonas vet jag vad jag vill köpa, jag ska bara hitta en relativt billig sådan... men sen då?

Fick en super duper glad överraskning idag... Eller ja, de va nog 2 föresten. Började kl 9 ca imorse, då hör jag att någon kliver in på jobbet (stod i köket och skala potatis till soppan), tittar ut och till min stora förvåning stod Jonas där i skitiga jobb kläder :) Jag vart jääätte glad att han kom förbi så där, det har aldrig hänt innan nämligen :) han fick lite kaffe, macka och choklad med sig i bilen :) Hoppas han vart nöjd :)
Nu när jag kom hem kom nästa överraskning. Jonas och jag fick julkort av paret vi träffade på ö-luffen i somras :) Hur kul var inte det??? :) va inte berädd på det riktigt :D Så nu måste vi skicka tillbaka ett till dom. :)

Nehe, om man ska göra nå annat... Jonas slutar vilken minut som hellst, men då ska han till pontus jobb och hämta virke så dom kan sänka taket och fixa badrummet klart. har ju börja kolla nytt boende och då måste det här boendet vara klart först :) MER PENGAAAAAR! :)

ja ja neh de här dög inte. See ya!

v.29 + Bild

Barnet

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Mamman

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.

MIG

Idag har vi varit hos BM igen :) Lyssnade på hjärtat och denna gång låg det på 140 slag i minuten. :) Tror den sov medans vi var där. Tog även blodprov igen och det såg som vanligt bra ut :)
Pratade om förlossningen och sånt nu när Jonas var med. Tog upp det han va nervös för och hon förklarade för honom hur han ska göra för att undvika vissa saker.
Jag har även känt mig yr och darrig några gånger... Det kommer bara helt plötsligt liksom. Och här om kvällen när jag gått och lagt mig och nästan somnat så "vaknar" jag av att jag får jordens hjärtrusning. :S Tog bra lång tid innan det slutade. Så idag bokade BM in en läkar tid till mig på torsdag så ska vi se om allt stämmer hos mig. Lite oroande att det bara kommer så där liksom.

ANNARS

Jag har gått och blivit förkyld. Tror att det beror på en visdomstand som jag fått problem runt. Inte själva tanden som är problemet utan tandköttet. Tanden hade bara lätt spruckit fram ur tandköttet och jag har haft tandkött över tanden hela tiden. Men igår morse på jobbet så lossnade det... Så nu har kag en tjock bit tandkött sitter och irriterar där inne. :S Ibland biter jag tag i det och tror jag ska spricka av smärta. Fick tid hos tandläkare imorn egentligen, men pga priset så avbokade jag det idag. Kan inte betala över 1000 kr för att skära bort det där. Inte just nu innan jul och allt. :S

Aja, Jonas jobbar nu kommer hem runt 6 tiden imornbiti. Då ska jag gå upp så det är nog dags för mig att sova om jag ska orka. Specielt med denna förkylning med. :P
Bjuder på ny bild med!v.28

Dopet

Idag har vi varit på dop. Lilla Havanna har fått sitt namn; Havanna Daniela Tova Sandell :D
Det va en jätte fin sermoni i kyrkan och super gott med mat och fika efter. Hon fick mååånga fina presenter... Vi hade köpt hennes månadssten i guld och så fick hon tavla som jag broderat. Vi var inte de ända som gav henne månadsstenen haha. Men men, hoppas det kommer till användning i alla fall :D
Tack för en fin stund!!!

Annars har denna dag inte alls vart min idag... Mycket funderingar o känslor o massa som rullar runt i huvet... Men som tur är så va Jenny hos mig en stund ikväll så vi prata lite.

Men neh, de blir inte mer än så här ikväll... Ingen lust att skriva alls idag. Men men,

Höres en annan dag!
RSS 2.0