Tiden går fort

Har varit hemma sen i onsdags och tiden har bara flygit förbi.
Mycket har hänt här hemma. Har börja jobba, hunnit träffa kompisar och haft det mysigt och TOPPEN med Jonas.

Nästa vecka ser lite ny ut för mig. Då vi har en ny tjej hos oss som ska lära sig så blir det mindre timmar för oss andra. MEN, då chefen ville ge mig heltid (som jag är lovad) så satte hon mig på Gildas (hennes nya) åxå.
Kan jag komma sen och säga "Har ni varit på gildas???" Och viftar med händerna. ASG!
Tisdag och fredag ledig :) Tisdag måste jag, men fredag var bara ett plus. :)

Jag känner mig så himla lycklig just nu. Över mitt liv och Jonas och allt som har med det att göra. Allt känns bara så himla rätt! Och det är rätt, det är bra heeela tiden nu :) Jag älskar Jonas så himla mycket och jag tackar gudarna för den resa vi går och ska gå egenom :) Den dagen ni känt eller kommer känna så här så förstår ni vad jag menar. Det är så himla skönt.

Neh, nu ska jag fortsätta drömma mig vidare här hemma. Och längta tills Jonas kommer hem :) (på torsdag)

Hemma igen!

Har varit hemma sen i onsdags nu. Började ju inte hur bra som hellst när vi kom hem. Sjutillhålla låset hade torkat så vi fick inte upp det. Hade sönder nyckeln på alla sätt och vis. Fick ringa en lås gubbe som kom och borra upp det åt oss. De va dom pengarna. Aja, va ju tvugna. Kom ju inte in annars.
Nehe. Åkte ut till Jonas mamma och perre på kvällen sen då hon fyllt år och tagit hand om våra blommor. Fick jordgubbar och glass med daimtårta :) Gott gott.
Igår hände det inte alls mycket. Slöa mest.
Fick dock veta en hemlis av en kompis. Men eftersom det är en hemlis så säger jag inget. Men blev glad i alla fall :)
Nehe, idag ska vi tvätta. Skulle behöva storhandla med... men elin och pontus kommer sen åxå, så vet inte när det ska hinnas med. (?)
Neh nu ska jag dricka upp kaffet :)

Snart dags för hem resa igen...

Idag är sista heldagen kvar här. Resan har varit helt otrolig. Kan verkligen inte alls klaga.
Känns som en evighet sen som vi åkte, fast det bara är lite mer än 2 veckor. Börjar längta hem faktiskt.
Inte till jobb o en massa, men hem till hemmet och att dricka vatten ur kran och ta vad man vill ha i kylen o bara känna sig hemma. Visst vi är ganska hemma här på Naxos med. Har blivit vänn med många ställen här så det är jätte skönt. Vi hittar hur bra som hellst och så oxå.
Resumé av resan:
Milos: En paradis ö. Fanns så häftiga ställen att besöka. Sarakiniko är ett badställe som ser ut som ett månlandskap. Bergen är kritvita och bubbliga och vattnet varmt och blå/grönt. Papafargas är som en dröm. Ligger i ett stort klipprev, långt långt ner. Ner får man gå som i en naturlig trappa i berget. Väl där nere så är det smalt och avlångt smaragdgrönt klart vatten. Längst bort i klipporna finns de som ett stort hål ut i havet. Vackert som tusan :) Tsigrado var en upplevelse. Man tog sig även där ner för ett berg. fast här va det ett stort stup ner. Så man klättrade ner med hjälp av ett rep. Inget för barn kan jag säga. Jag som är kort hade jätte problem att komma ner.
De va Milos det.
Koufonissi: Vi hade fått information om att den största stranden Pori skulle va som att komma till Thailand. hej hopp säger jag. Den finaste stranden där va faktiskt den som låg vid staden. De va en jätte lugn men fin ö. Luriga människor men väldigt trevligt :D
Naxos: ja vad finns det att säga? vet ni inte allt redan? Här är det riktigt bra! Ett ställe som man nästan måste hinna besöka i sitt liv, Allt finns här. Bara man inte är rädd för att ta sig ut utanför staden och leta på hela ön. :D

Ja ja, nu är det dags för George att få sig ett besök. :D Efter 14 ska vi till Hotel Geroge med och träffa våra svenska reskompisar som vi träffa på vägen ner. :D Dom va på Naxos men åkte över till Paros men idag kommer dom tillbaka. Måste ju träffa dom :) Ska kolla om vi kan lämna våra väskor där imorn i några timmar. Måste checka ut senast 12 och båten går 18.25. Vill inte släpa runt på väskorna. :D Kommer nog inte va några problem.

Ja ja, nehe... Stranden nu då :)

Ses och hörs hemma i sverige igen då :)
har korten kommit? Skickade dock inte till alla som vi ville. Var alldeles för dyrt på Koufonissi.

Helena och Jonas: äventyret lider mot sitt slut.

På Naxos

Nu är det andra morgonen här på Naxos... Kom hit i Måndags... Gick fram till rumsuthyrarna vid hamnen och diskutera oss till ett pris på ett hotel som skulle ligga vid stranden här i stan. och vi skulle inte ha bottenvåning., Hoppar in i bilen och åker en bra bit. Kommer fram till utomhusbion där vi ska byta bil enligt han vi åkte med och åka vidare med hans bror. Visar sig vara där precis som hotelet låg och de va bottenvåning. Han försökte få oss ta ett dyrare rum o en jävla massa. Men neh... Bestämde oss för att gå tillbaka in till stan och börja leta där. Gick då till stället vi hyrde fyrhjulingen av förra året och dom kom ihåg oss. Han vart så glad över att vi kom :D Dom började hjälpa oss direkt. Stannade en kille som hade studios precis vid stranden här i stan men skulle ha 50€ per natt... Jonas åkte med han för att kolla ändå. När dom kom tillbaka så hade han tagit rummet men för 45€ ist :D Mycket bättre. Nu sitter vi här på våran jätte härliga balkong. Har kök och fin dusch, tv, AC och internet :D Bättre kan de nog inte bli. Plus att det tar oss inte ens 1 minut ner till stranden här.
Igår gick vi till Moto Falcon igen och skulle hyra. Snälla som dom är så fick vi bästa kompispriset både på scootern och försäkringen :D Alla är så snälla och trevliga mot oss :D
Gick till en asiatisk restaurang igår kväll med där det är en svensk tjej som äger... Fick kanon fin mat och jätte trevlig service. Personalen pratade med oss massor och frågade om ställena vi varit på innan. :)
Första kvällen gick vi till någon restaurang som Moto Falcon kände. Även där den bästa servicen. Beställde grilltallrik för 2 med vin för 20€... Största portionen ever :D Kunde ju självklart inte äta upp allt, Så ena killen där försökte med alla medel att vi skulle äta mer. Fick t.o.m en karaff vin till för att vi skulle bli hungriga. Hjälpte dock inte, men gulligt ändå :D
Idag ska vi leta solglasögon till Jonas. Han behöver nya :D Annars blir det att sola o bada. :)
Neh nu ska jag bli klar så vi kan gå :D

Helena o Jonas på säker mark :D

Sista kvällen på Koufonissi

Sitter här på samma ställe som igår. :)
Idag har de varit lite kallare och börjat blåsa... Kom lite mörka moln, men blev aldrig drabbade. Tog oss därför ut på en lång promenad. Hajk kan man kalla de. Gick på slätter med berg o grönska. Jobbigt o varmt, men vindarna hjälpte oss :D
Jonas prata med hans mamma igår och dom är ju blomvattnare nu åt oss. Och igår hade dom varit i lägenheten i flera timmar och städat :) Hur gulligt är inte det då?
Jaha, sista kvällen här då, åker vidare imorn :) Blir där i 8 dagar sen hem igen... hem till jobb o dåligt väder, de lockar inte alls. :D
Neh nu ska vi hem o packa igen. Ses på naxos :D

Musik café och Frappe

Sitter nu på ett mysigt café med en kall frappe i handen. Vädret är helt underbart här. Dock lite besviken... Har sagts vara som Thailand här med vita fina stränder och knallblått vatten. Visst det är så transparent, nästan som att bada i en pool. Men den omtalade stranden är inte värd att gå till... Tar ca 1 timma dit och de är inte alls så fint som de va utlovat.

Ja ja alkoholen som jag berätta om... Hms, vilken skit då. När vi gick och handlade igår kväll hitta vi den flaskan vi verkligen ville ha. De är samma smak, men mycket finare flaska. De är en likör tydligen. Heter typ Mastixa och Xet uttalas som ske-ljud. Så smaka på det ordet. Här är ett till roligt ord att säga: Efxaristo :) samma uttal på Xet. :) Ordet betyder tack och Grekerna blir väldigt glada när man säger det.

Hotelet nu då, bra igen så klart :) AC, TV, havsutsikt o fint. Tanten som har hotelet är väldigt söt. Gammal o skruttig och förstår inte ett skvatt engelska, men ärsh, de går ändå. :)

På måndag morgon går båten till Naxos... Blir bara 3 nätter här. Är en lugn och skön ö, inget uteliv what so ever. Men det är skönt att få lite lugn och ro också. Bruna har vi blivit här med. Blir bara bättre o bättre :)
Nu ska jag fortsätte njuta av Jonas sällskap och frappen :) Kommer skicka iväg alla kort imorn med. :)

Helena och Jonas på lugnt vatten :D

God morgon!

Klockan är nu 8 här i Grekland... är våran sista morgon här på Milos. Båten till Koufonissi går 10.20. Hoppas vi får rum där annars åker vi vidare. Kan vara svårt att få har vi läst. Men men. :)
Dagarna här har varit helt underbara. Har sett så himla vackra stränder... Som ett paradis. :D Massor bilder har vi tagit så ni får se det sen :) Vi hyrde buggy här och åkte runt med. As skoj :) T.O.M Jag körde en dag :)
Har åkt med en båt ju runt ön... Har varit på den högsta toppen här och kollat solnedgången *SÅÅÅÅÅÅÅÅ VACKERT!*
Ja sen har vi bara njutit av varandra i detta paradis. Käkade på en kanon fin restaurang á 700 kr. :S Men de va de värt. Efter maten fick vi in någon sorts sprit (?)... smakade så gott. Typ laktis polkagris. Visade sig vara trädsav typ. Vi ville så gärna ha den med oss hem men fick till svar att den kanske inte fanns. Gick till ett annat ställe dagen efter och beställde samma sprit. Killen där hjälpte oss hitta den :) Så nu har vi en flaska med hem :) YES!

Ja ja nu sitter vi här på våran balkong och dricker vårat kaffe. :) Myste med en liten kattunge här utanför igår. :) Fick lite ost och vatten.
Ja ja men nehe. Nu är det ju så här att jag faktiskt inte vet om vi får internet igen, hoppas men inte för mycket :)
Annars så hörs vi av på något sätt. Vi skickar kort!

Helena o Jonas på äventyr i egeiskahavet  :)

På milos! :)

Har kommit fram till Milos nu efter en lång resa. Började resan kl 12 i lördags och kom fram igår kl 15. :S Men men, nu när vi är här så var de värt det. Fick ett bra rum med tv, ac, havsutsikt o massa. Liten liten promenad till stan, men lugnt och skönt i alla fall. Idag har vi varit med en båt som kört runt hela ön. Har stannat på vissa platser för bad och foto. Åkte även över till ön Kimolo för en bit mat :) Hela dagen har varit helt underbar :)
Nu är det dags för mig att duscha, sen blir de en promenad till stan och äta igen o dricka lite öl. :)
Kommer försöka uppdatera här så ofta jag kan :)
Ha de bra o på återseende. :D

Helena o Jonas

IDAG åker vi!

0 dagar kvar och man är uppe med tuppen. Behöver inte va uppe egentligen. Men jag måste hinna diska o plocka undan lite till. Känns inge skoj att lämna de lite stökigt ens.
Mariana o Perre kommer sköta blommorna o allt nu när vi är borta. Tack för hjälpen!

Nehe nej, detta duger verkligen inte haha. Kommer inte ens på något att skriva. Men men.
Avslutar här då. Bor vi på någe ställe med internet så skriver jag en snabb uppdatering :) Annars kommer jag tillbaka här om 3 veckor igen :)

Hej då!!!!!

1 dag kvar :)

Imorn åker vi. :D Äntligen, vad vi har längtat!!!! Nu idag ska vi försöka hitta på något så vi får tiden att gå. Ska snart börja städa undan lite, tänker inte åka när de ser ut så här. De är kläder överallt efter att vi packade. :D haha. Plus att jag ska diska upp de lilla som står.
Igår la jag mig nere i parken och sola en stund. Men när Jonas ringde så gick vi ner till skanstull för att köpa lås till väskorna. Ser då massa polisbilar+ambulans som stoppat hela trafiken. Då är det en man som blivit påkörd och förd till sjukhuset... Som så tragiskt senare dog. :( Vilket öde. Vi som vart så nyfikna skynda oss på som bara den för att hinna se, men är glad att vi inte hann göra det faktiskt.
Sen efter det så vandra vi vidare från platsen... Gick till skrapan där Jonas köpte nya solglasögon till mig :) Tack älskling. Dem kostade 200 kr så dom blir man rädd om sen. Äntligen hitta jag ett par som jag faktiskt kan ha. De är inte så vanligt faktiskt. Allt är för stort för mitt huvud. :S men inte dessa!!! Tack igen!
Var ut och käka med Pontus sen med, gick till Jimmys steakhouse. Skiiiiit goda burgare :D Kosta ju en del, men gott va de. :)
Kvällen spenderades bara hemma... Rastlösa som bara den. Kunde ju gjort något åt städningen då... men nej.
Därför måste vi göra något idag.... annars kommer vi bli galna. hahah.
Imorn så lämnar vi sverige för nästan 3 veckor i grekland. Planet lyfter 15.55 och landar i München ca 1.5 timma senare. Där får vi vänta på nästa plan i ca 1.5 timma. Nästa plan lyfter 19.30 ca och vi kommer vara framme 23 svensk tid. PÅ plats så ska vi ta bussen till Pireus (hamnen) och sitta där och vänta på båten som tar oss till Milos. VARNING för ficktjuvar. Blir att vara extra vaksam på våra saker och fickor. Vill inte bli rånade.
Så där va väl de första man kan berätta om resan. Vi kommer senare åka från Milos till Koufonissi därifrån till Naxos igen sen paros och eventuellt anti paros. :D Sen kommer vi hem den 22a igen.

Så ja, nehe vad ska vi hitta på idag då? Hjälp oss här.
Ses i sverige senare då :)
Ta hand om er allihopa och ha en bra sommar!!!!
RSS 2.0