v.19 Välkommen!

v.18 (17+5)

Ny vecka igen då :)
Magen som ni ser växer sakta men säkert (hoppas jag). Imorn är det dag för UL... spännd och förväntansfull, men ändå nervös på nått sätt...

Jobba jobba jobba... Lungt på jobbet, men ganska skönt.

Jonas jobbar fortfarande natt, men nästa vecka är det dag tid igen som gäller.
Var till Kungens kurva idag en sväng. JOnas köpte nya gardiner till oss hihi. Röda och fina. Lite mer höst liksom.

Annars då? Neh min telefon funkar ju inte som den ska nej. Men ska låna Jennys gamla nu. Så snart kommer man kunna ta kontakt med folk som vanligt igen :)

Nehe, ligger i sängen och trodde jag skulle sova. När Jonas va hemma så halv sov jag heeela tiden. Så fort han åkte till jobbet blev jag pigg. Har sovit ensam sååå många nätter nu, men ändå är jag inte van vid det. hahah.

Köpte ny BH i veckan föresten. Gah va dyrt de kan vara... Gick till Change för att få ordentlig hjälp med storlek och så. Min nya storlek är nu 70 F... ska ha 65 egentligen, men då jag är med barn så blir de större. Heeelt galet. BHn fick jag betala 185kr för endast för att jag vart medlem. Så tackvare det fick jag 50% rabatt. Alltså skulle den kostat 370kr ist :S Hur sjukt är det inte?

Aja, nehe, kolla tv o försöka sova nu då. Imorn ska gardinerna upp :D Jaaaaaaaaaa

Natti natt gott folk och imorn får ni se bebben min :) Men först ska vi blivande föräldrar titta på den :)

Vakna nu då!!!!!!!!!!

Väntar på att Jonas ska vakna så jag kan få lite lunch i magen :)
Va till Knop förut och snodde lite sallad. Jonas får ägg/räk-sallad och jag gjorde ost/skink-sallad :)
Börjar känna mig RIKTIGT hungrig nu, men vill ju inte äta själv... överväger dock att göra det ändå.

Glömde säga här om dagen att Nea och hennes klasskompis va förbi på en kaffe på mitt nya jobb :) Tack för besöket, hoppas de blir fler gånger :)

Jonas jobbar ju på Banverket nu juh.. de har jag ju sagt. Deras kontor ligger i Västberga, bara några få korta meter från G4S... Igår när det blev rånat satt jonas i fönstret och kolla efter helikoptern... Helt galet att det händer så nära liksom. Det som skulle vara så säkert där ute liksom, ända sättet (som dom själva säger) att ta sig in är att spränga sig in. Vilket som INTE gjorde, dom slog ju bara sönder tak-fönstret. Vad är det för säkerhet?
Aja, värsta Hollywood filmen liksom. Sjukt att de finns så grov brottslighet i Sverige ändå...

Aja, nehe, kolla lite till, sen MÅSTE jag äta!!!

PS, NU HAGLAR DET!

Välkommen till en ny vecka igen! v 18 <3

Idag är det dags för vecka 18.
Händer inte så mycket inne i kroppen just n, det växer mest och mamma väntar på att det ska börja röra sig där inne. :) Vikten på bebisen är 200 gram ca och är mellan 18-20 cm lång :)

Nästa vecka ska vi på ultraljudet :) Längtar som bara den, Jonas åxå tror jag :)

Har börjat på det nya jobbet nu, är vääääldigt lugnt och stilla jämfört med Knop. Det går bra där nere och jag trivs!

Nu ska jag väcka jonas för att vi ska lämna in bilen på service typ, fast ändå inte :)
Idag är jag ledig och vet inte vad jag ska roa mig med...
Kolla alla tv kanaler kanske? :P
Har ju fått Boxen nu, så vi har 350 kanaler att titta på i 2 veckor. SKÖÖÖNT!

God morgon!

Klockan har precis passerat 07 och jag är uppe :) Ska jobba min sista schemalagda dag på 7-Knop. Känns otroligt skönt att veta att jag har ett annat jobb jag ska infinna mig på imorn :) Slippa allt som har med Knopen att göra.

Ska jobba på Testolin med Angelica igen, sköööööönt! Jobbar mån- tis 11.30-18.30 ca sen jobbar jag fre-sön 8- 15-16 ca :)
SKIIIT sköna tider :)

Sitter här hemma vid matbordet, kaffe koppen står så fint bredvid mig :) Jonas sover och Caroline ligger kvar på soffan och sover. Hennes kurs på Sköna hem igår hade gått bra, idag ska hon tillbaka igen och få göra massa roliga grejer. Dom ska lästa om en person och lära känna denne genom texten och sedan göra ett rum till den som passar :) Hur kul är inte det? Igår fick dom 2 bilder där som skulle plocka ut 6 färger från för att sedan göra en uppgift... hon och hennes klasskompis valde en blomma haha. Färgerna blev 2 gröna, 2 rosa och 2 lila... Uppgiften efter va att göra ett kök i dessa färger! GRÄSLIGT!!! :P Skulle inte jag köpa i alla fall. hahha.

Nehe, nu tickar min klocka på massor märker jag. Kläderna ska på och gaddarna ska borstas sen ska jag infinna mig på jobbet snart med. Give me a day like yesterday!!!! JAAAAAA! Vill hem tidigt!

Höres en annan dag! Helena rapporterar från köksbordet!

Välkommen v 17 <3

Vecka 17

Barnet:

Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr. Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är s pinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastiskt. Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid.

Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.

Mamman:

Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid. Får du problem med nästäppa kan det hjälpa att använda nässpray med koksalt. Använd vanliga näsdroppar med viss försiktighet. Visserligen gör de andningsvägarna fria för en stund, men de irriterar också slemhinnan så att den snabbare blir svullen på nytt.

Jonas första natt

Idag ska Jonas börja jobba natt. Första natten för honom. Han jobbar nu mellan 7-10, sen kommer han hem och sover så jobbar han 22-7 igen. Kommer gå så bra för honom.
Själv glömde jag ringa BM igår och boka ny tid. Ska komma ihåg o göra det idag.

Annars så har jag en skön vecka framför mig. Ledig igår, jobba 8-? idag, ledig imorn, jobba 8-? på torsdag, ledig fredag sen jobba lördag o söndag 8-?.
Imorn kommer Jenny och Pontus hit och sover. Vad ska vi äta? :P
På fredag kommer Carro hit och ska sova här hihi. Mysigt :)
Annars händer det inte så mycket mer denna vecka.
Nästa vecka börjar jag jobba på det nya cafét... Caffé Testolin :) JObba med Angelica igen :)

Nehe, kaffe sen duschen innan jobbet.

Uppdaterar senare igen :)

Gravid v 16

Gravid vecka 16

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden



Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.

Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.

Mamma

En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Nu är det dags att anmäla dig till en förberedelsekurs inför förlossningen. Tala med din barnmorska.

Halsbränna

En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Undvik större måltider och mycket dryck sent på kvällen, undvik starkt kryddad mat och fet mat. Sluta röka och avstå från alkohol om du inte gjort det redan. Försök undvika stress. Ät på regelbundna tider och lägg gärna in något mellanmål. Se över ditt kaffe- och tedrickande. Om du fortfarande känner dig besvärad finns läkemedel receptfritt på apoteket. Fråga apotekspersonalen eller din barnmorska om råd. Läs mer om halsbränna genom att klicka på länken till höger.

Pappa/partner

Känns det fortfarande overkligt? Barnmorskan kan höra hjärtljud och vid barnmorskebesöken kan ni få höra fostrets hjärtljud. Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt faderskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

Nu börjar det bli dags att få en tid för ultraljud. Du har fått en inbjudan till en ultraljudsundersökning som givetvis är frivillig. Med ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen. Man kan också se hur mycket barnet har vuxit, om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt.

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller trillingar får du reda på det under ultraljudet. Det kan kännas omtumlande. Både glädje och rädsla om vartannat. Prata med din omgivning om känslorna. Det finns olika stödgrupper om du känner behov. Prata med din barnmorska.

Helg igen, full med jobb.

Fredag kväll och jag sitter ensam här hemma. Ovanligt va?
Har jobbat idag, fick sluta redan 12.30, åkte då med Miriam till Sickla för att gå på duka... Men då finns inte den kedjan kvar. Den har gått i KK... hmms... aja, letade vidare efter de vi skulle ha. HIttade på åhlens senare, då fick även jag en liten present :)
Blev glas underlägg och grytunderlägg i sten :) Jääätte fina, med en blomranka på. Tack snälla söta!

Imorn är de åxå jobb som gäller, Sara ville byta så jag öppnar imorn ist för att börja 11. Men de är skönt att jobba morgon. Tack för det med. hehe.

Har vart och pratat med Angelicas chef idag med. Har kollat lite om jobb o så där. DOCK så kan han inte erbjuda mig mer än 3-4 dagar i veckan och de kommer innebära att jag kommer sänka min lön med ca 2-3000 kr/mån. Vet inte riktigt om det är värt det. Är bra less på knopen och situationen där... och tänker på magen med hur mycket den tål. De är stressigt och tungt på Knop... fasen va svårt de blev :S Men ska fundera till söndag så får vi se hur jag gör.

Går inge bra på tv i kväll heller. Vet inte vad jag ska roa mig med. Blocket kanske?
Aja, de visar sig...
Ha de fint! Och klä er varmt, för det är kallt ute nu!!!

Jobba igen

Va hemma igår, men idag är det jobb igen. Ska förbi Angelica sen efter direkt. :P

Sjukt jag har börja drömma... I natt va de om Bebben igen ;S lite skrämande så där. HAN va mörkhårig och söt såklart. men förlossningen va hemma med alla nära o kära. som belöning så kom en barndomskompis med presenter så som ny vagn o bilstol o en hiiimla massa annat. :S
Drömmer ganska ofta om den lille faktiskt. Oftast bryr jag mig inte, men ibland känns de när man vaaknar. :S Ändå tycker jag inte drömmen va sååå farlig. Bara påtaglig kanske.

Aja, nu ska jag till jobbet :( Ha de fint där ute!
RSS 2.0