gott nytt år!

Så var dagen här... den sista detta år. Och vilket år sen då!!! Vincent kom till världen och tog oss med storm. Vi har varit på semester, förlovat oss, flyttat och en himla massa mer. Så klart har det bjudit på både bra och dåliga saker. Men nu lämnar vi det i 2010 och börjar om i 2011.

Kvällen blir för oss väldigt väldigt lugn. Som jag sagt tidigare så kan Jonas få jobba, hoppas så klart inte!!! Håller ni tummarna för att han ska få va hemma? Annars blir jag sittandes själv här hemma. :(
Maten ikväll blir först hummer, sen Ryggbiff och rotfruktsgratäng och till efter har jag ännu ingen aning. Men nått gått ska jag nog hinna få ihop :)
Om kvällen blir lugn för Jonas tar vi bilen och åker nånstans och kollar fyrverkerierna. Har ju panoramatak så behöver aldrig kliva ut ens :)

En otroligt vacker dag måste jag säga, solen lyser på våra vita tak och det glittrar så fint i snön! Fortsätter dagen och kvällen så här så slipper nog Jonas jobb :D

Kvällen och natten va hemsk... ovanligt va? Vincent har blivit så förkyld så han kommer aldrig till ro att riktigt somna. Han somnade relativt tidigt igår, men vaknade ca en timma senare. Somnade igen strax efter 23. Men 1.54 vaknade jag av att han bara gall-skrek. Fick komma upp till mig och han halv sov fram till 06 då jag kunde lägga ner han i sin säng igen. :( Lilla gubben min, gör så ont i mig när han mår så dåligt!

Läste tidningen i natt oxå... och där stod det att nyårsdagen är den svartaste dagen av alla PSD (plötslig spädbarnsdöd) fall. Barn under 1 år ska hellst inte ut alls nyårsnatten. Man klär barnen alldeles för varm och låter sedan barnen ligga kvar i vagnarna med alla kläder på och kan då bli väldigt dåliga pga värmen. Så av med kläderna direkt och ner i sängen, ja klart risken finns att de vaknar, men de skulle absolut inte ligga kvar i vagnen. Annat som stod var även att inte somna med sina barn i sängen även om man bara tagit ett glas champange. . Så tänk nu på detta ikväll när ni går och lägger er, eller vill ta ut era barn i vagnen i natt. Låt barnen slippa dessa ljudnivåer som blir av fyrverkerierna, stanna inne eller i bilen !!!

vincents alla klappar


På juldagsmorgonen, Vincent provar sin super fina gunghäst och har på sig en av de nya pyjamaserna.

Trummorna, hooden och jeansen fick han av oss.

Dessa leksaker fick han.
Trummor av oss
Klossar o Hink av gudföräldrarna
Spelande Giraff av oss
Hundarna av Figaros/Nymans
Julmusen av mormor
Bilen av moster Becka o Frida

Bobby Car av Mormor och mostrarna
Gunghäsen av Farbror, "Faster" och kusinerna

Och här har vi de kläder han fick.
Från vänster: Rolling Stones tröja, superhjälte tröja och jeans=Gudföräldrarna
Stuprörsjeans o skjorta=oss (plus hooden o jeansen ovan)
Pyjamaser= Gammel Moster
2 set (byxor o tröjor)=Morfar
Bodys=oss
Haklapp=Moster Fia
En hel kartong med Simons gamla kläder=Figaros/Nymans
Och overall= Farfar o Irene.


Det va typ allt han fick, han fick även av oss en pulka, en sagobok och ett nytt bäddsätt med Nalle Puh :)

Trummorna verkar vara de som är roligast, och bilen han fick av Moster Becka och Frida. Trycker man på taklamporna åker bilen fram, så låter den roligt med :)

Han fick väldigt väldigt mycket! Nu väntar vi på hans födelsedag här hemma. Har dock ingen aning om vad jag ska hitta på i present längre :) Skulle köpa gunghäst, men det behövs ju inte längre :) Fick ju sååå fin av Blom:arna ;) Tur va väl det, för svägerskan berätta att den jag tittat på va inge alls att ha. Är inte lätt att komma upp på och den är tydligen bara skit. TACK!

Jag har väl sagt att hans 1 års dag firas helgen efter? Visst har jag väl gjort det? Hmm... JA de har jag :)

Nej detta duger inte, lämna gärna ett spår efter er när ni ändå kikat på bilderna ;)
Bilder från själva julen kommer en annan dag, håll er till tåls ;)

Vilken julhelg

Så var julen över även detta år. Och vilken jul det blev dessutom :) Hela huset fullt på julafton av våra familjer. Blev massa mat och prat. Några tog sig några öl och vi tjejer höll oss till vin :) Tomten kom på besök med massa klappar också :) Räknade att Vincent fått 25 julklappar. :D JISSES! Ni skulle vart med och sett hans hög här hemma. Haha. Bara bra grejer dessutom :) Kläder i massor, gungstol från jabbadabbado, svart Bobby Car och massa fler leksaker :) Är verkligen super nöjd med allt han fick, kunde inte blivit bättre :)

Själv fick jag ett hänge av min kära syster från C STHLM, det står "syster" på ena sidan och "älskad" på den andra :) Och ett super gulligt ljus som också är till syster :) Fick även raggisar och jultriss :) Och min alldeles egna julgrupp med. :) Första gången jag får någon :)

Ja ni, det har varit så mycket att stå i denna jul så har glömt hälften av allt som hänt haha. Men igår kom Jenny och Pontus över och julbordet dukades upp än en gång. :) Så trevligt och mysigt så. :) Vincent fick klappar och jag fick en bukett blommor :) TACK!

Ett stort TACK till er som varit med och gjort denna jul till en helt underbar högtid! Vi är otroligt tacksamma för erat sällskap och klapparna till Vincent. Hoppas att ni är lika nöjda som vi är :)

Lägger upp lite bilder en annan gång :)

SKIT!

Jag skrev ett långt och härligt inlägg nyss, men när jag skulle lägga upp det försvann internet mottagningen så hela skiten försvann!!!

Vincent blir 11 månader idag, en månad kvar tills hans 1 års dag, vilket känns helt galet.
Jonas slutar vid 13, sen ska vi storhandla inför jul.
Blir att rulla köttbullar ocg griljera skinkan idag då.
Imorn eller torsdag (hoppas imorn) ska vi köpa lite klappar och även gå på systemet.

Kort och gott så handlade inlägget om det ovanstående.
Nu vaknade Vincent så ska ge han mat och vänta på att Jonas ska komma :D YEAH!

4e advent

Tänk att det snart är dags att fira jul, även detta år ;P
I år firar vi julen hemma hos oss tillsammans med både min familj och delar av Jonas familj :) Hans mamma och hennes man ska vi fira med en annan gång. Men det känns otroligt kul att vi ska fira alla tillsammans, inte många familjer som gör så :D Så denna vecka är späckad med planer. Handla maten, laga den, köpa fler klappar, städa och fixa o en himla massa mer. :D

Dagen idag har bara sprungit förbi. Jonas fick jobb tidigt imorse och när han kom hem så hade han köpt frukost med till oss, så blev en mysig frukost stund med alla 4a ljusen tända :D Gick såklart och la oss sen igen :) Sen resten av dagen har inte bjudit på så mycket mer. Har ätit en massa och lekt med Vincent och sovit ännu mer :)
Men känner faktiskt att min förkylning börjar bli bättre :D JAA! Halsen gör dock ont nu och lite små hosta, men kan andas genom näsan och det är guld värt när man ska sova :D

Igår hade vi en liten mini jul här hemma. Nea och lillasyster Mirjam kom upp och hälsade på :D Fikade och snacka massa skit :) Bytte julklapparna vi hade till varandra med. Dock hade vi sagt att det egentligen inte skulle ges några, men Nea hade med sig till oss i alla fall. Gulliga du! Mirjam fick köäder av oss och dom passade super bra :D Nea fick samma som alla andra ska få så det avslöjar jag ju så klart inte :D Vincent fick ett typ piano och vi fick votivljus från PartyLight (och dom doftar ljuuuuvligt) sen fick vi 2 burkar, en till kaffe och en till te. :) Passade bra eftersom vi hade nästan samma serie till pasta redan innan :D TACK!

Måste bara säga att jag tycker det är rätt roligt hur folk har ork att bry sig om vad som händer här hemma. Och tydligen irritera sig på det haha. Vad vi gör och inte gör här hemma är upp till oss. :D Om nån/några är så avundsjuka på vårat liv så läs inte bloggen. :D JAAAA så va det sagt.

Och med det vill jag även säga att jag vet att ni är MÅNGA som läser min blogg och det tycker jag är kul. Men vilka är ni egentligen? Ska i dagarna som kommer låsa min blogg, just för att folk inte ska bli avundsjuka på hur vi kommer ha det, nämligen UNDERBART!

Så ni som vill fortsätta läsa bloggen kan kontakta mig så fixar vi lösen om några dagar :) Va säger ni om det? Och hur ser er vecka ut och vad sker på julen?

lucia

Oj, redan lucia. Om mindre än 2 veckor är det julafton. Helt galet. Och mindre än en månad efter det blir Vincent redan 1 år. Vilket är helt sjukt!!!

Helgen har sprungit förbi känns det som. I fredags var vi på 10 månaders läkarbesök på BVC. Vincent väger nu 9480 g är 75 lång och huvudomfånget är 45,5. Finns inget som tyder på att han är prematur längre och det känns super skönt! Han växer på som vilken unge som hellst :)
På kvällen sen blev det både nobellbanketten och Idol finalen. Ville ju så gärna se båda, men man kan inte få allt här i världen haha.

I lördags städade jag lite här hemma och starta tvättmaskinen. Jonas skulle iväg och hjälpa Pontus med ett jobb. De bestämde att vi skulle käka middag tillsammsn här hemma och så blev det. Jenny och jag tog oss ett gott glas vin på kvällen medans Jonas och Pontus drog till när-krogen. Sex and the city filmen va ju på tvn oxå så den satt vi ju såklart klistrade framför. Haha.

Jonas sov borta efter utgången så Vincent och jag hade oss en mysig dag här hemma igår. tänk att det redan varit 3e advent. :S Jonas skulle hjälpa pontus igen med de jobb som skulle gjorts i lördags, som aldrig blev av. Så när han kom hem igår så blev det middag direkt. GOTT!

Och så Lucia... Jag kan ju inte låta bli att minnas tillbaka på alla de 1000 gånger man själv gått i lucia tågen. Eller faktiskt också varit lucia själv. Det har ju hänt några gånger. Både i kyrkan och i skolorna. Det är ju något visst med lucia dagen. Och lucia tågen med. Det är så himla vackert, stämningsfullt och mysigt! Skulle så gärna vilja gå och kolla lucia idag... Men Jonas gillar inte alls sånt och jag vill inte gå själv och kolla. Kanske svårt att ta med oss Vincent oxå förresten. Haha.

jaja, Jonas är på kurs idag igen. Så han slutar 17 idag istället för 15.30. Jag har inga planer alls för dagen. Mysa med Vincent, eventuellt gå en promenad och sen städa. Alltid städa måndag, onsdag och fredag. Så skönt att slippa göra det värsta under helgen. :)

Imorn tror jag Stina, Tjockis-magen och Casper kommer hit :)

Nehe, nu ska jag ge Vincent gröt här. Han vaknade 4.14 imorse och trodde han skulle få gå upp, ICKE sa jag då haha.

På återskrivande!

Lite blandade bilder

Nu var det dags igen att bjuda er på lite bilder igen. På Vincent såklart från November/December.



Han älskar att dra i handdukarna :)



Aldrig är han nöjd med hur gardinen hänger, haha.



Vi hänger båda på samma sida, det är snyggt!



Åh mamma har nått jag vill ha, en kamera :)



På kameran fanns det ett band som jag vill tugga på :)



Om jag drar lite så kanske jag får hela kameran av mamma, eller?



Nehe, de ända jag fick va en kamera upp i nyllet hahah.



Dra fram hakan är nått jag är bra på.



Moster-gos



Haha 4 tänder men vill bara visa 2 :) Och en knasig min förstås.



Nej fy, tummen är INTE god, men ändå ska den in.



Bara för att jag är så söt, säger i alla fall min mamma.



Jag bara älskar att vara med på kort :)



Åh tjenna ;)



Om jag står så här och hänger mig bakåt... Va händer då?



Ja om jag släpper ramlar jag ju förstås.



Jaa, vad säger man?



Inte får jag bita i sängen heller säger mamma.



Åh vad jag är glad!



Helt klart mina favorit leksaker, en bunke, stekspaden, ljud och djur-boken och Mössens julbok.



Hahahahha. :)


Oj oj oj vad ni fick bilder nu ;) Hoppas ni blev nöjda ett tag framöver. :)

Jonas är på jobbet nu, har natt denna vecka (22-06) vilket innebär ensamma nätter, OGILLAS!!!
Det innebär också att vi inte kan göra något denna vecka då han behöver den lilla sömnen han får. Men men, bara bita ihop, veckan är nog snart slut haha.

På tal om veckans slut. På fredag är det dags för BVC igen, 10 månaders läkarkontroll tydligen(?). Sist vi va där va den sista september, så ska bli spännande att se vad som hänt sen dess. Vikten lär inte ha förändras super mycket eftersom han är mer igång nu liksom. Men längden :) JAAA!

Nej, nu får det vara bra för ikväll. Någon som behöver kurslitteratur? Arbetssätt och Lärande, Fritidskunskap eller/och kommunikation?

andra advent





Jag vet, de blev suddigt som satan när jag skulle fota. Är inte så bra på att hålla kameran still och utan blixt måste man stå blixtstilla haha.
MEN, idag köpte vi ny gran och ljus till den. Blev så ivrig så jag slängde upp den direkt haha :) Men vad mysigt det blev i vintermörkret. :)
Dagen startade tidigt som vanligt, Jonas va inte alls sugen på att vakna fast jag gjort så god choklad till honom och tänt andra ljuset i advent. Men men, jag tog mitt kaffe och myste med Vincent tills han ville sova igen :) Gick bra det med.
Somnade till en sväng jag med och när vi vaknade igen tog jag mig en promenad. Det va verkligen behagligt :)

När jag kom hem igen hade Vincent blivit trött så jag natta han igen och vi tog oss lite lunch.
Men jag blev så otroligt trött så jag tog mig en liten vila. Efter en stund kom Vincent och Jonas och väckte mig och hade då bestämt sig för att vi skulle åka och köpa granen då.
Vi tog oss även en sväng på babyland, skulle haft en pulka, men kom hem med ny bilstol till Vincent istället :)

Nu måste jag ju bara säga STORT tack till era kommentarer. Jättekul att se några nya ansikten och hoppas det fortsätter så. Det är sånt som gör att man vill fortsätta skriva, när man faktiskt får respons på det man skriver.
Och tack även till Cecilia, Ella är så himla söt hon med. Hon ser så go ut med sina runda kinder :) De är ju bara för gulligt på dom små :)

Så lämna gärna fler kommentarer så kan det bli så att jag bloggar mer :P

Kat Von D @ Underlandet, kulturhuset.



Åh så häftigt det var!!!!
Idag åkte vi in till Kulturhuset där Kat Von D skulle signa sin nya bok. Vi stod i kön ca en timma bara. Vincent var hur snäll som hellst hela tiden och han charma många i kön.
Oj oj, fort gick de när det va dags att få träffa henne... Man ser en slängas fram och direkt bort, undrade om dom ens han säga hej och få ett kort... Stressade? NÅGOT!
Aja, dags för oss, vakten tog hand om vagnen, vi fram, stela som satan, och hon utbrister " Oh my God, is he for real? Hes the cutest thing ever, hes sooooo adoreable..." Ah och en himla massa mer :) Vi fick oss en ganska lång stund med henne eftersom Vincent lyckades charma byxorna av henne. Hahha!!! Hon ville gärna inte släppa hans söta små händer. Hon försökte t.o.m ge han sin penna för att få mysa ännu mer :)

Så, Vincent är ett charmtroll alltså :D Till slut fick vi släppa taget och tacka för oss (vilket va det ända jag gjorde under träffen, tack tack tack hahah).

Nu är dagen slut och jag med den. Dags att sova känner jag. SÅ, God natt!

Bjuder på en vääääldigt suddig bild då Vincent fick hennes penna att äta på ;)

Dag 7- Min bästa vän

Jag har otroligt otroligt fina och goa vänner, Angelica, Sofia, Jenny, Stina, Jossan, Elin och ja ni är mååånga.

MEN, jag har EN bästa vän om man ska se det till hur vi pratar och vad vi pratar om.
Det är någon jag kan säga allt till, även fast personen i fråga kan döma och tycka och tänka, så är det dennes åsikt och det är något denne får ha.
Men det är den första jag ringer om det är något och vi har gjort så sjukt mycket galna saker ihop.

Såklart så är det ju min syster yster Sofiian. Vi är verkligen tighta och kommer nog alltid hålla ihop. Lillasyster Becka, är så klart också en av mina bästa vänner, men Sofia och jag som är lite äldre och mer vana, förstår varandra mer liksom.

Så är ju Jonas en av de närmsta vännerna jag har. Vi har mycket saker i hemlighet här hemma :P Nerrå men vi pratar om allt och inget och vissa saker behåller vi ju så klart för oss själva. Man måste ju få ha ett privat liv med...

Men, min ABSOLUT Bästa vän, Sofiian!!!

Glömde ju listan igår... Dag 6- Min dag

Min dag (1/12) va både lugn och hård :P Städade på förmiddagen och gjorde fint här hemma. På eftermiddagen skulle nämligen systrarna komma upp. De skulle på Kat Von D Book signing på Kulturhuset idag (2/12). Så de kom redan igår och sov kvar och myste lite extra. Va mysigt, men tiden går så fort här hemma så innan man vet ordet av så är det läggdags. Så dagen vart kort, men super trevlig.
Och tack för massagen Becka, välbehövligt!!!
RSS 2.0