Underbara dag!

Idag har vi spenderat vår tid hos Vincents farmor på deras baksida i solen. Vi blev bjudna på god lunch (köttfärssås och spaghetti) och efter det blev det jordgubbar och kaffe :) Vi hade det verkligen varmt allihop, men vi turades om att sitta på skuggplatsen :)

Igår slutade Jonas kl 13 redan och nu har han semester <3 Detta firade vi genom att gå på dejt. Vi gick längs med hammarby kanalen för att sedan ta båten över till Sjöstaden. Där satte vi oss på Jimmys och käka. Blev 2 rätters med Toast skagen och varmrätten var kalv medaljonger på bönbädd med parmesanpotatis. Gott som satan var det :) Till det blev det en öl och maaaassor med vatten.

Hos Jonas mamma bestämde vi även att julen ska firas hos oss i år. Alla som vill fira med oss får komma dit den här gången. Vi har sagt ifrån om att sitta och köra runt till alla. Vincents första jul vill vi fira hemma. Så se till att fixa bil redan nu eller köp tågbiljetter. Priset per biljett idag är 125:-. :)

Nehe, se när Jonas kommer då... Han drog iväg och skulle tanka. Själv har jag mest suttit och pluggat när vi varit hemma. Men tappade tråden för ett tag sen då Vincent låg och bubbla så jag inte kunde koncentrera mig längre. Men hoppas jag kan plocka upp tråden när Vincent somnat igen :D MÅSTE bli klar så jag slipper den där kursen :D

Vincent och jag tog ett hastigt beslut

Idag blev det bestämt från en sekund till en annan att vi skulle till Flen. Mina planer för denna dag blev inget av och det ända alternativet jag hade här uppe var att umgås med min goa vän Angelica... dock fanns rosé vin med i den bilden och det va inte alls va jag ville idag. Så jag fick för mig att åka till flen. Sagt och gjort. På en timma satt vi på tuben på g till centralen. Hann ge vincent mat, byta om och packa han väska på en halv timma. Duktigt av mig :)
Väl framme på stationen står jag så snällt med min sovande prins i vagnen och väntar, då dyker Tom (Amazon...) upp! YES! Fick hjälp och sällskap hela resan :)
Väl i Flen blev det att överraska mamma som ännu inte visste att vi skulle komma. Sa hej och gick vidare. Blev ica, orlog och sen parken. Efter att fikat tog slut så bestämde vi oss för att gå ner till badet :) Vilken jävla promenad i denna värme sen då :) Men aja, Vincent fick mat där nere och vi satt och hängde medans barnen (Rebecka, Frida o Alex) badade. Sen blev det att gå till mamma för att hinna inta lite mat innan tåget hem skulle gå. Fick ett bra tåg hem så behövde ingen hjälp som tur va :) Stannade på grillen på vägen för att ge min kära sambo lite mat (och mig själv såklart, igen).
Nu sitter jag här och väntar på att Jonas ska komma hem igen, han fick åka på jobb direkt efter maten tyvärr.

Snart ska jag väl ge Vincent lite mat så kanske vi får sovmorgon imorn :) Inte för att jag ska klaga för han vaknar tidigast 8 på morgonen <3

ÄNTLIGEN!

Skrev ju igår att jag hoppades att ringarna skulle komma under denna vecka. Jag hann inte mer än skriva klart inlägget så kom ett sms. RINGARNA FANNS ATT HÄMTA!!!!! Ja vilken lycka. Sprang ner till tobaksaffären när Jonas kommit hem, inte kan väl jag vänta heller? :D Dom var helt perfekta, både i utseende och passform :D Så kul att dom äntligen är här <3
Dröjer dock en månad tills dom sitter på våra fingrar, ska inte förlova oss förrens den 21/7, Vincents 6 månaders dag :D Men eftersom ringarna kommer ända från Göteborg så var det smart att beställa dom tidigt. Kan lägga upp bild på dom här :)

Annars så händer det inte så mycket idag. Jonas jobbar 11-19, minst. Han börjar sin jour idag så han kan åka på jobb närsom under hela dygnets timmar. Han går av jouren på tisdag nästa vecka, sen är han ledig resten av veckan sen har han semester :D JAAAA!!!! Så man kan nästan säga att hans semester börjar nästa vecka :D
UNDERBART!!!!

Svar till NEA: Vi kommer inte hinna åka vägen förbi Lena-Lis när vi ska till Danmark. Ligger inte åt rätt håll sen är vi fler som åker. Tar så lång tid ändå för oss både hem och dit med. Har en tid att passa på dit vägen oxå tyvärr. PUSS





Vincent 5 månader

Idag är min prins redan 5 månader :D Kan inte förstå att han är så stor nu. Har nästan glömt hur liten han var när han kom till världen.Man tittar på bilderna, men kan ändå inte förstå.
Tänk så mycket som hänt egentligen. De 2 första veckorna låg vi inne på Neonatalen, sen hade vi hemsjukvård i 2 veckor. Vi har redan hunnit byta vagn en gång och vi är inne på vår 3e bilstol :D Vi har hunnit resa med honom, var nere i skåne i 2 veckor i mars. Vi har haft dopet för honom.
Ja mycket har hänt och mer kommer det bli. Idag om en månad är vi i Danmark på semester, och Jonas och jag slår till med en förlovning :D Det är det hemliga paketet vi väntar på :D Så i denna vecka hoppas jag att dom kommer, våra underbara ringar <3


Ja ja, idag är det inte så fint väder, skulle bli bättre på dagen, så vi får väl se. Vincent knölar runt här, tror han håller på att somna igen. Han har en så himla cool body på sig. Det står "I wasn´t born yesterday" på den, just för idag :D
Nehe, busa med Grisen min lite :D

BTW, visst var väl Bröllopet med stor B vackert? Vi var aldrig ner på stan, ser bättre på tv:n. Men nu längtar man bara ännu mer tills det är dags för oss att ta det steget i livet. Inget jag vill göra ännu, men inom 10 år gärna.

Första kursen klar!

Jaaa! Nu är jag färdig med Arbetssätt och lärande! Har haft 3 stora uppgifter, G på dom 2 första och den sista (som jag hade svårast med) fick jag VG på :D Skit glad blev jag. Mitt slutbetyg blev G och det är jag bara glad för :D Jag gör mitt bästa och försöker få med allt jag bara kan, men jag måste inte ha VG eller MVG i allt, så länge jag klarar mig och klarar kurserna så är jag glad. Men jag blev super lycklig när jag såg mitt VG i alla fall :D TACK!

Igår var jag ner till Urban Deli en stund. Jeanette fyllde nämligen 40 år igår. Köpte en stoooor bukett blommor med mig till henne från oss alla. Fick champagne när vi kom oxå :D Blev bara knappt 2 timmar för mig då lill-korven skulle hem och äta lite mat :D Men det gjorde mig inget. :)

Idag ska vi till VH (Västra Haninge) och grilla hos Anders och Jenny. Blir att ta pendeln dit ut när Jonas och Jenny slutat jobba. Ska gå ner på systemet åt Jonas senare. Blir inget för mig idag tror jag. Inte så sugen.

Nehe, titta in hos Vincent och se hur han har det. Han va inte hungrig 5.30 när jag vaknade i alla fall. (Hoppas jag får sova en stund på dagen annars orkar jag inte) Men han kanske börjar bli hungrig nu :D

Höres en annan dag!

Graviditeten och Förlossningen

Snodde denna från Hennu :P



När fick du reda på att du var gravid? 23 Juli-09
Blev det en chock?  Nja, mest för Jonas. Själv hade jag en misstanke.
Hur gammal var du? 22.
Hade du mycket halsbränna? Nja, inte mycket.
Spydde du mycket? Aldrig.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Inte vad jag vet.
Hade du mycket foglossning? Ja lite, men det försvann ganska snabbt.
Hade du sammandragningar? Ja.
Ditt sf mått som störst? 33 tror jag det sista låg på.
Har du fått bristningar? Nej inga alls av graviditeten.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Var helt säker på en flicka.
Vad hoppades du på? En pojke, men gjorde inget så länge den va frisk.
Hade du mycket vätska i kroppen? Nej
Hur mycket gick du upp i vikt? 7 kg.
Hur ser du på graviditeten idag? Kan tycka att jag inte hann njuta riktigt. Men med brutna revben av dagliga sparkar var det väldigt svårt.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Snabb och smärtfri.
Gick du över tiden? Nej verkligen inte :D Han kom i vecka 34+2 redan.
När började din förlossning? Vattnet gick vid 17 tiden den 20 Januari, han föddes den 21a vid 09.
Hur lång tid tog det? Från första värken, 2 timmar.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Inget.
Vad tyckte du var jobbigast? När barnmorskan drog i mig där nere för att tänja mig.
Var du rädd för något? Nej inget alls.
Grät du? Nej inget faktiskt.
Skrek du? Ja när BM drog i mig så klart.
Tog du nått smärtstillande? Nej, fick lustgas först, men den stängdes av.
Blev du sydd? Ja men jag vet inte hur mycket.
Dragen med sugklocka? Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, Jonas, Jenny och 2 BM.
Hade du någon nära med dig? Jonas och Jenny
Hur stor var bebisen? 2250 g och 46 cm lång.
Blev det en pojke eller flicka? En liten Pojke.
Vad fick den heta? Vincent Jonas Fredrik Blom.
Hur ser du på förlossningen idag? Ångrar att vi inte filmade lite och tog lite kort, annars är jag glad över att det gick så fort :). 
Var allting värt det? Hundra gånger om!!

Vaccinering nr 2

Igår fick Vincent andra dosen vaccin, han blev så klart ledsen men inte alls lika illa som första gången. Han har inte fått feber denna gång heller så det tackar vi stort för.
Nu väger vår prins 6820 och är 63,7 lång och huvudomfånget hamnade på 41 cm. :) Killen börjar bli stor.
Nästa vecka blir han hela 5 månader också... :D Han äter smakisar varje dag, ibland mer och ibland mindre. Men vi har inte bytt helt och hållet utan han får ersättning efteråt också. Funderar på att börja med lite kvälls gröt åt honom med.

Ja ja, snart kommer Jonas hem, då ska vi väl laga oss lite mat. Blir nog stroganoff idag. Imorn ska jag tvätta under dagen om jag orkar haha.

Neh, nu har jag inte så mycket mer att skriva... JO, vårt efterlängtade paket kommer i nästa vecka <3 ÄNTLIGEN!

God kväll!

Först ska jag börja med att tacka min underbara vänn Johanna för det otroligt fina arbete hon gjort med min blogg!!!! Är så nöjd över den så ni anar inte. Tack gumman!!!

Sen har jag vart i Flen nu i helgen. Skulle ner till Vingåker och kolla lite kläder, så bestämde mig för att hoppa av hos mamma och sova kvar.
Fia, Chrissie och jag gick ner och tog några öl medans Vincent och hans mormor hade massa mys hemma. :D Var en super trevlig kväll och det va så kul att träffa massa gammalt folk igen :)
Idag va vi hos Birgit och hälsa på, käkade pratade och drack kaffe sen va det så dags för mig att ta tåget hem. Tur som jag hade skulle Åke åka samma tåg så vi gjorde varann sällskap i det fulla tåget så hjälpte han mig sen när vi skulle av med vagnen och allt. Jätte tack.

Hemma har jag inte gjort så mycket. Matat Vincent, kollat datorn, kollat tv:n och myst med Jonas såklart.

Tackkorten är framme hos alla nu från dopet... Alla FÖRUTOM Gudföräldrarna. :D Galet, men kommer det inte får ni ett nytt förstås. :D

Imorn väntar vaccinering igen, dos 2. :S Känns sådär faktiskt, så måste jag gå ner själv med. Men men. Sen efter Jonas slutat jobba ska vi på föräldragrupp, sista gången innan sommaren.

Ja ja, nu får det va bra här för denna gång. :)

Triss-vinsten 25x10

Idag skrapade jag lite triss och jag vann :) Vann 25x10 :D Hur otroligt är det inte egentligen? Man brukar vinna 50 max :D Äh men det kändes juh rätt bra :)

Fick veta igår att vi har fått tillstånd att hyra ut vår lägenhet :D YEAY!!!! Underbart! Så nu ska vi få ett brev med lite mer info och så sen är de klart :)

Idag är jag sugen på Ikea, men känns inte som att det kommer bli av faktiskt. Imorn har vi sagt att vi ska till Factory Outlet. Hoppas det inte blir spöregn bara. Jobbigt att åka hela vägen ner då.

Men ja ja nehe. Vincent ska snart äta här igen, får se när han vaknar bara hihi. Trevlig helg!

Ho ho ho

Idé torka på rubrik idag! Vad ska man hitta på egentligen? Sitter här i soffan och verkligen funderar, men neh. Är sugen på lite shopping, men ingen tycks vilja vandra med mig. Och Jonas sover juh så han kan man inte fråga heller. Kanske när han vaknat :D Får se helt enkelt.
Vincent ligger här och knölar runt, han är trött men vägrar somna. Han ska ha nappen för att dra ut den och sedan stoppa händerna i munn... Han är bra rolig min pojke :D Inte just specifikt tummen längre utan mer pekfingret och långfingret :) Gose-grisen <3

Nehe, de här dugen inte märker jag.

Tjolahopp tjolahej!!!

Nyklippt

Så där då, då är håret fint och frächt igen :) Klev in hos frisören vid 11 tiden och gick därifrån vid 15 tiden ca. Jag klippte mig, färga en lite ljusare grund och sen slingor på det. Kalaset slutade på 1200 kr. Men det va värt det för att få håret fint igen nu inför sommaren. Visst tycker jag att det tog extremt lång tid, men resultatet blev juh så bra.
Skulle juh även passat på att shoppa lite och storhandla, men det fanns det ingen tid för sen, Jonas va tvungen att sova så han orkade med natten av jobb. Men vi kan ta det en annan dag, idag kanske?
Just nu håller jag på med tvätten, sen ska Jonas till tandläkaren 14.15, men efter det kanske?

Just nu ligger Vincent och sover i min säng hos Jonas, kan ju inte ha honom med ner till tvättstugan. Så där inne kan han ligga ett bra tag till :) Ska juh snart ner och hänga upp tvätten så onödigt att väcka honom innan jag är klar.

Ja ja, nehe glo vidare här då :D

Klippa mig idag

Just nu sitter jag och väntar på att Jonas ska göra sig klar så vi kan åka. Ska nämligen ut till Forum Nacka för jag ska klippa mig och eventuellt färga håret :D Är sugen på att göra en hel omvandling på mitt hår. :D
Hoppas så innerligt att vårt paket ska komma idag med, men det lär det ju inte göra eftersom man väntar :) Inte för att det är jätte panik att det ska komma, bara det kommer innan 16/7 :D

Vincent ligger här bredvid och pratar med sig själv :D Han är ju så goooooo! <3

Nationaldagen

Idag firar vi sveriges Nationaldag! är det någon som gör något speciellt en dag som denna?
Själv sitter jag i soffan med datorn på magen, Vincent halv sover bredvid mig och Jonas sitter vid köksbordet med sin dator.
Idag vill jag börja med att sända en tanke till Farfar som skulle fyllt år idag! Sen vill jag även sända min tanke till min käraste mormor som gick bort idag för 13 år sen. Helt galet att det är så länge sen.

Sen vill jag även passa på att gratulera min lillasyster Rebecka och hennes tjej Frida till förlovningen igår! Jätte grattis till er! Skickar pengar till graveringen <3

Igår var jonas och min dag typ, vårat datum :D Om ca 1,5 månad är vi också förlovade. <3 Kommer bli härligt nere i Danmark den dagen :)
Och igår satt vi även i Rållis för att kolla maraton. Gick hemifrån runt 10 tiden och kom hem runt 23. Blev en låååång dag, men jätte trevlig. Vincent va snäll mot oss heeeeeela dagen :D Inte ett ljud från min lilla gosse <3 Anders och Jenny kom också dit och dom hade med sig sin dobberman som är 12 veckor gammal. Ni kan tro han va söt. Man blir lite sugen, men nej tack. Jenny och Pontus var ju också med såklart :) Super kul!

Idag blir de väl soffhäng som det ser ut just nu. Imorn ska jag klippa mig och färga håret tänkte jag. Ska nog åka ut till Nacka forum tidigt för att få tid snabbt :) Tänkte ge dom fria händer typ... Ingen rak lugg och håret ska fortfarnde gå att sätta upp lite i alla fall, men sen får dom göra precis som dom vill :) Får se hur resultatet blir :P

Nehe om jag ska fortsätta hänga kanske, eller ta tag i dammsugaren? Hårt val... :P

CSN striden är över :D

Jag fick precis som jag ville :) efter 12 veckors strid med dom får jag nu äntligen CSN bidrag. Fattar ni hur mycket jag får nu i klumpsumma eftersom jag inte fått för all tid jag pluggat??? UNDERBART!
Känns som att sista pusselbiten faller på plats. DEt va precis det här vi behövde, nu är det slut på tjaffs om pengar och allt :) Min sommar kommer bli underbar, jag kommer kunna unna mig lite mer och även ge till Jonas och Vincent med gott samvete <3
Allt jag får in under Juni är mer än Jonas lön... Vilket känns ÄNNU bättre :D
Jag tror inte ni fattar hur jävla glad jag blev av att se mitt beslut... Eller så har det egentligen inte gått till... Runt midnatt i natt gick jag in på CSN och mina sidor, såg då att dom fattat ett beslut men fanns inget meddeland. Kollade om jag kunde skicka in studieförsäkran (vilket man bara kan om man fått beviljat) ser att det funkar och kollar mina utbetalningar :) HIMMEL!!!!!!!
Jag trodde verkligen jag skulle få avslag medans Jonas trodde jag skulle få bidraget. Men efter 12 veckors strid kändes det mest hopplöst. Men vad jag är lycklig nu :) Nu väntar jag bara på att få in första delen dom är skyldig mig, vilket kan komma typ idag eller imorn eller nått. Man vet aldrig :) Sen får jag bidrag den 24e igen :) UNDERBART!!!!!!!

Aja, idag är det dags för Vincents andra smak portion, idag blir det nog majs eller morot :) Får se vad han tycker om detta, banan gillade han faktiskt :) Ska försöka filma, men det vet man ju aldrig hur det går :D Men får se hihi. han väckte mig tidigare än vanligt idag och upptäckte att hans näsa var tjock av snor. Fick droppa och sedan suga, och han verkligen HATAR när man gör det. Men ut kom det och nu verkar det bättre. Dock ville han inte ha så mycket mat, men snart igen kanske :D

Som ni märker så skriver jag inte så mycket om Vincent... Men det finns inte så mycket att skriva om... Han är aldrig ledsen eller grinig eller gnällig. Han är med oss och pratar och skrattar och ler. Han är helt underbar min grabb <3 Han kan se ett damkorn flyga runt och blir jätte road av detta :) Han sover hela nätterna utan problem och utan nappen. Han vill knappt ha den längre... Dock tycker han om tummen och det gör inte vi. Så nappen vågar jag inte ta bort för han ännu med risk för att tummen börjar användas istället.

Nehe det va det för idag! Tack söta sari för kommentaren i förra inlägget, det är verkligen mer roligt att sitta med Vincent och uppleva hans framsteg än att sitta här och skriva om dom <3

Sol, sol, sol!!!

Underbara väder :D Man kan inte annat än att bli super glad och sprallig i kroppen när sommaren är här, eller snart i alla fall. Strålande sol idag och varm och skönt.
Ska gå ner på innergården här hemma snart för att sno färg på kroppen, när Jonas vaknar hoppas jag på att vi går till parken istället. Solen finns inte här nere så länge som man skulle vilja, men morgon sol efter kaffet är härligt det! <3

Tanken va lite att jag skulle gått på bio idag med Angelica och Sofia, men sofia skulle göra nått inför sitt slutprov i skolan, och jag känner mig egentligen inte så pigg. Jonas är genom förkyld och det smyger sig på här med. Han orkar inte ta hand om Vincent själv och det förstår jag... Så nej inget S.A.T.C 2 för mig idag... Imorn kanske? Skulle kunna funka bättre :) OM de finns platser kvar.

Igår skicka vi iväg bilstolen oxå, skönt att bli av med en massa skit här hemma. Nu är det bara den där jävla balklänningen som jag vill bli av med. Ska även sälja matbord+4 stolar... men måste komma till skott och lägga ut det, haha.

Nehe, detta duger ju så klart inte om jag ska få nån sol på mig :D

Ps, som ni märker så blir bloggandet inte av så ofta, tycker inte det är kul att sitta vid datorn längre, har ju Vincent som roar mig :) Läser allas bloggar genom mobilen istället :D
RSS 2.0