Dag 5- vad är kärlek

En svår fråga faktiskt. Hur många gånger har man inte trott att man möt sin stora kärlek?

Och vilken kärlek handlar det om?

Kärleken till Jonas är obeskrivlig. Han gör mig glad och lycklig. Han ger mig trygghet och värme. Han får mig att skratta.
Kärleken till min familj och nära vänner är annorlunda fast ändå samma. De ger mig en trygghet och jag älskar dom över allt annat. Min familj betyder så otroligt mycket!

Och så min livs största kärlek är ju så klart Vincent. Han ger mitt liv en mening, han lyser upp alla tråkiga dagar och han är det vackraste på denna jord.
Tänk att han har legat inne i min lilla mage och växt till sig, kommit ut som en ny människa, avgjuten av mig och Jonas, en egen liten individ. Att se han växa och utvecklas till den lilla kille han har blivit är så häftigt. Att få vara mamma till en så go liten kille är det vackraste som finns.

Dag 4- det här åt jag idag

Glömde er igår...

Frukost- Kaffe

Lunch- Pan pizza

Middag- Pasta m. Bacon och purjolök

Kvällen- Ostbågar

Måndag morgon

Huua, Vincent vaknade redan vid 6 idag. Vi som brukar sova till minst 8 annars. Men har ändrat hans mat tider så kan vara så att han inte är van än att inte få ett sista mål sent på kvällen. Annars har han liksom fått välling vid 22-23 tiden innan vi lägger oss. Men nu har jag dragit åt hans mat lite så han äter oftare än innan och det resulterar i att han får sista vällingen vid 19-20 tiden.
Tror vi fastnat lite i sond matningen faktiskt. BVC tycker att så länge det funkar för oss så kan vi fortsätta ge honom sista vällingen sent, men känner att det är dags att ta bort det nu. Va lite rädd för att han skulle vakna på natten men inget sånt tack och lov :) Han sover fortfarande hela nätterna :)

Jaha, Vincents utveckling? 4 tänder är framme, inga på g vad jag vet. Han ställer sig upp i sängen (vilket resulterat i att man knappt kan natta han där längre). Han sätter sig själv och kryper lätt därifrån. Klättrar upp på saker och försöker stå, men går så där än så länge :) Han pekar och säger "där-titta", kan säga "mamma" och nästan pappa... Blir en blandning av babba och pappa haha. Tror det va allt för denna gång :)

I helgen som var så fick vi lite besök. I Fredags kväll ringde svärfar och sa att dom skulle komma lördag eller söndag med den tidiga julklappen. I lördags kom dom. Med sig (som vi trodde) hade dom en tv. GALEN! Fick en 46" LED tv. Tunn som satan och vilken bild sen då. Helt sjukt. Vi fikade och drack glögg. Irene och jag hade bestämt att vi skulle åka ut till Barkarby för att samköpa skor :) Dom jag ville ha fanns inte i min storlek så fick hitta ett par andra. Irene hitta två, men va inte säker på vilka hon ville ha... janne tyckte hon skulle ta båda. Efter ett tag tror jag han tröttna på oss så han tog våra skor och gick till kassan... Även mina liksom :S Sen började jakten på en jacka till mig. Tycker synd om Janne och Irene som va tvugna att vara med hahah. Fy alltså, inget vi hitta ville jag ha... vi tog en runda i outlet butikerna. Gick till sist utanför CROSS och skulle inte gå in, men så såg jag en svart jacka... så vi går in och den va PERFEKT, precis så jag ville ha den :) YES! 50% på allt i butiken, tur va väll de. 1735:- betalade vi, så ja, tänk själv vad den kostat innan. :S
Efter det så kom vi fram till Timerland och Jonas ville kolla vinterkängor. Jag skulle inte ha nått, men ändå kom jag hem med ett par jag med. Och fy vilka sköna skor. Inte alls tunga som man skulle kunna tro och såååååååå fina :D

Ja ja, i veckan händer det väldigt lite. Plugga så gott det går. Jonas har kurs denna vecka så det blir även plugg för honom på kvällarna. Ska försöka hinna storhandla med... ska nog handla hem så jag kan baka lite... nån som vill vara med?

Nehe, tycker mig känna en stank från Vincent... ska nog ta och byta på han.

På återseende senare med min DAG 4.

Dag 3- Mina föräldrar

Vad ska man säga?
Pappa= Johnny Trawén (innan Johansson). 47 år, bor i Katrineholm och singel. Han jobbar som lastbilschaufför och har gjort det i stort sett hela sitt liv.

Mamma= Rose-Marie Johansson. 51 år, bor i Flen och singel. Hon jobbar just nu på centerpartiet men har haft lite olika jobb genom åren.

Mamma och Pappa träffades när de va ganska unga, 1985 fick dom sin första dotter, Sofia, gifte sig året efter. 1987 var det dags för nästa dotter att komma, Jag. Vi bodde då i Norrköping men flyttade till Hälleforsnäs. 1991 var det dags för barn igen. Denna gång, på tok för tidigt, kom Fredrik. Dessvärre orkade han bara hålla sig vid liv i 13 timmar. Vila i frid broder! MEN 1992 hände det igen, en dotter kom, Rebecka. Här fick det vara bra med barn.
2003 (tror jag) gick de skillda vägar. Pappa hade träffat Nea och flyttade till Flen. 2005 fick dom en dotter, Mirjam. De gifte sig och köpte radhus (inte i rätt ordning). Nu har dom valt att leva ifrån varandra och på den vägen är det.

Dag 2- Min första kärlek

Åh jag kommer aldrig glömma... Andreas heter han... Jag va kär i honom ända sedan lekis. Dagen efter vi slutade 9an blev vi tillsammans. Vi var tillsammans i 3 veckor sen gjorde jag slut (dumma mig).
Blev tyvärr så att när man önskat sig något riktigt riktigt länge och får det, så vill man tyvärr inte ha det längre. :( Han vart så ledsen Andreas. Inte undra på liksom.

Men min riktiga första kärlek (om man säger i ett ordentligt förhållande) är Thobias Ljungkvist. Vi var tillsammans i 2,5 år med ett uppehåll på ca 6 månader. Gjorde slut på midsommar 06 och blev tillsammans igen 11 november 06 men så gjorde vi/han slut 6 maj 07. Sen har det varit slut så klart :) Blev tillsammans 22 december 04. Förlovade oss, gjorde abort och en massa annat skoj. Jag flyttade till Örebro till honom mars 07. Där blev jag inte långvarig haha.

Men min stora kärlek är ju så klart Jonas Blom <3<3<3 Har varit tillsammans sedan 5 januari 08. Har hunnit med massor under denna tid. Varit i Grekland 2 ggr, har varit på hans brors bröllop, har fått en underbar son, förlovat oss, bråkat, flyttat till en gemensam lägenhet... Ja mycket har hunnit hända och det finns inget jag vill ändra på! Jonas och Vincent är de finaste i mitt liv, jag älskar dom högre än högst och jag gör allt för mina pojkar.

Dag 1- Om mig

Jag heter Helena, är 23 år, sambo, förlovad och mamma. Lever familjelivet i Sthlm. Flyttade från Södermalm till Vällingby 18 September-10. Trist men skönt.
Jag är hemma och är mamma ledig fortfarande. Pluggar Barn och Fritid på distans, deltid just nu. Hoppas på Dagis/Dagmamma-plats till Vincent efter årsskiftet så jag kan plugga heltid och jobba lite igen.

Jag jobbade inom Café och restaurang innan jag blev mamma, men hoppas på att bryta den trenden.

Som person har jag blivit ska jag säga, ganska tråkig och hemmablind. Leker och myser med Vincent det mesta av min tid, och pluggar så fort jag orkar och får chans. Jag va en social och glad person innan och den personen kommer jag plocka fram igen när mitt arbetsliv startat upp :)

Är det nog eller har jag missat något?

Snodde denna av Elin

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Trött mamma idag...

Vincent tyckte det va morgon redan 6.30 idag, vi som aldrig vaknar innan 8 på morgonen. Så jag strejkade en timma sen fick han vällingen. Ursh, känner mig inte alls pigg. Så tog in mitt kaffe och datorn till sovrummet så slipper vi gå upp :)

Hua vilket väder vi har då, eller vad säger ni? Inte alls lockande att gå ut, dock måste jag till affären sen så det är bara att klä sig och se glad ut :S Tur Vincent har en uppsjö av olika varma kläder :)

Får se om det blir shopping i helgen. Ska köpa lite julklappar till de andra barnen och så... så ska jag ju fixa inför advent med... mycket på en och samma helg :)

Nehe, får se om de blir nån mer uppdatering idag eller inte. Kanske skriver och berättar om hur illa vädret va när jag varit ute :P

Kommer ni ihåg?

Minns ni att jag skrev för ett tag sen att de va nått som inte riktigt va bra här hemma. Det dök upp en sak som är 3 år gammalt och vi visste inte vad vi skulle ta oss till här hemma. Riktigt riktigt illa var det och de kunde förstört hela familjen. Men nu är det över. Blir inget mer och vi kan släppa hela grejen. Önskar jag kunde berätta för er, men skäms så faktiskt. Inte för att jag gjort något, men det är väldigt väldigt pinsamt hela grejen. :S Och helt påhittat, därför känns det värst. Tänk er att in i en sån sits själva, där någon hittar på en lögn som kan förstöra hela eran framtid, hur skulle ni då må? FY FÖR SÅNA!!!! SLUTA LJUG!
Ja ja, men nu är det över, det blir inget mer.

Väntar på att Vincent ska vakna här hemma så han kan få i sig lite gröt... på tal om gröt, eller kost i allmänhet. I söndags ringde jag ju 1177 för att få råd om Vincent röda, blödande rumpa. Idag ringde dom för att följa upp hur det hade gått och om jag va nöjd med rådgivningen och lite så. Passade på att fråga henne om kosten då. Och vår affär här har inte mycket utbud på barnmat och sånt så man får ta det som finns. Vilket resulterade i att vi fick ta 8 månaders fullkorns välling. Nu sa hon till mig att jag skulle byta tillbaka till 6 månaders vanlig havre välling igen och ge honom en brödbit med fullkorn istället. Deras magar kan inte ta upp så mycket fullkorn sa hon. De behöver inte bli dåliga eller hårda i magen, men det blir en syra i bajset som kan göra så dom blir röda och flådda i rumpan, som för Vincent. Vitt bröd skulle man undvika helt, på tok för sött och så. Inga sötsaker alls sa hon till mig. Inga kakor, glass, saft... ah ni fattar. Vi ger inte Vincent sånt ändå, men bara för vidare infon jag fick :) SÅ små små mängder fullkorn... nu är bara problemet att Jonas köpte ny gröt till Vincent igår... FULLKORN! FAN, jag har ingen annan gröt att ge honom... får hoppa över smörgåsen till gröten är slut... så får jag slopa vällingen och köpa ny. Omständigt det kan bli :) Och så va det mjölk produkter. Jag kan ge honom yoghurt och sånt. Dock inte dom riktigt söta små barn yoghurtarna som finns utan hellst naturell och lägga i egen frukt. Den är inte lika sötad och har en bättre syra i sig tydligen. Så om ni någonsin undrat över kosten för era små så har ni det här :) Skönt att få alla svar bara på ett samtal :D

Och vädret då... vad händer här uppe egentligen? På dagarna snöar det tok mycket, så det blir lagom vitt och fint, men på kvällen och natten töar allt bort... Borde det inte vara tvärtom? Brukar det inte va kallare på natten menar jag? Skumt det där.

På söndag är det redan första advent :) MYS! Har fixat lite här hemma för att hitta stämmningen. Ska köpa hem lite adventsljusstakar och ljus och sånt i veckan ju, som jag sagt tidigare... sen kan man njuta för fulla muggar :)

Nej det va allt för denna gång.
Och så tänk på, tänk innan du säger något som kan förstöra för resten av någons liv. SUBBA!!!!!!!

Julklappar

Idag slog jag in yttligare 13 julklappar :) Nu är nästan alla klappar klara, ska köpa några till. Till Mirjam, Samuel, Vincents kusiner, våra till "vem som hellst"-klappar och en till sak till Vincent :) Sen får det vara bra :)

Har sagt att det inte blir några dyra klappar till oss stora nu, bättre barnen får :) Bara så svårt att veta vad rackarungarna i Tyresö önskar sig, så Rebecca, läser du detta så får du gärna säga nått bra till dom :)

Idag har vi varit ute hos svärmor och Perre. Fikade och åt middag när vi ändå va där :) Va väldigt länge sedan sist vi sågs... tror de va på Alvins dop senast. Perre har varit dålig så är därför.

Vincent är idag 10 månader :) Tänk att han snart är 1 år skruttisen min :) KÄRLEK!!! Tyvärr så är inte hans dag den bästa. Han är flådd i rumpan mellan skinkorna, så det svider och blöder lite smått på han. :S Bara gall-skriker när vi rör rumpan eller byter på han. :( Nu har vi köpt inotyol och kompresser som 1177 sa att vi skulle. Har lagt på salva och fixat. Ska göra om det en gång till innan vi ska sova.
Imorn får han vara naken mesta dels av dagen. Får vara beredd med skurhink och mopp :) Hellre det än att han ska ha ont.

Men men, idag ska jag försöka ligga i säng till senast 22.30. Jonas ska upp tidigt och jag oxå. Inte för att jag måste utan för att jag ska göra så Jonas får in lite morgon rutiner. Ska ladda kaffebryggaren ikväll och gå upp tidigare än Jonas och väcka honom. Han kommer verkligen INTE upp på morgonen. Han går upp, tar på sig kläderna i sängen och går till jobbet. Inget går upp och läser tidningen, dricker kaffe och så utan bara går. Hur kan han? Ursh, sätta sig nyvaken i bilen är inte så bra kanske :P

Nehe, ska surfa vidare :) Snart dags att skicka ut julkorten :) Den som får ett får vara lycklig :P

Helg?

Ibland märks inte skillnaden på vardagar och helger här hemma. Igår kväll (trotts fredag) städade jag och fixade här hemma. Jonas skulle till Pontus och fira hans födelsedag igår. Fick sms sen på kvällen att han skulle sova på nåns soffa o komma hem idag... frågan är när?
Men mig går de ingen nöd på. Jag fortsatte med städandet och fixandet idag. Ska snart starta tvättmaskinen tänkte jag. Orkade inte stå igår kväll och hänga allt annars hade jag gjort de då.
Dammsuga behövs inte idag i alla fall, så de tar jag imorn :)

Var till ÖBs igår med och köpte ute belysning till balkongen. Så tog jag plastgranen och klippte sönder som jag klädde in räcket med sen och på med belysningen så klart :) Blev så mysigt så :) Så när jag vaknade imorse hade det kommit lite mer snö så det blev ännu finare :)

Ja ja, idag händer de inte alls mycket. Trotts att vi somnade tidigt här hemma igår så har natten vart lite så där. Tänder som spökar och Vincent har lite svårt att komma till ro, så upp o ner från sängen hela natten. Kan ha med att göra också att Jonas inte va hemma, sover så sjukt dåligt ensam. Men men.
Nu sover Vincent igen, lär snart vakna och va hungrig. Får passa på att slänga in ett inlägg innan :)

Ja skulle ju bli bättre på att blogga sa vi ju... men ni skulle ju hjälpa mig med vad ni vill läsa... 2 stycken svarade på det, en anonym och så Helena... så blev det med det. Kanske ska lösenordsskydda igen så man har lite koll på vilka som faktiskt vill läsa de man skriver.

Ja ja, nästa helg är det redan 1a advent. SJUKT! Så i veckan blir det att plocka fram lite advents saker. Måste köpa lite ljusstakar till våra fönster. Har bara en liten rackare. Haha. Köpa ljus och sånt med... mossa o skit :) Resten har jag tror jag. :) Ska passa på att köpa gardiner nu med, hade såååå billiga på ÖBs såg jag. 2 panelgardiner (jul) för 69:-, billigt va? Eller vanliga längder för också 69:-. Klart man slår till :) Blir dock bara julgardiner i vardagsrummet och köket, de andra rummen är  bra som dom är :)

Nehe, om man ska fortsätta här hemma. På återseende en annan gång när jag har lust.

Måndag

Så är helgen över igen. Har egentligen inte gjort något speciellt, men ändå känns de som att helgen bara sprang förbi denna gång.
Jonas har fortfarande jour, går av imorgon. Så vi har inte gjort något speciellt heller. Pontus va över en sväng i lördags eftermiddag.

Igår va det ju Fars dag, den firade vi knappt heller. Jonas fick jobb på förmiddagen och under tiden dom va ute så kom det mer, så han va inte hemma förens på eftermiddagen någon gång. Han hade ju redan fått sin present (xbox slim) så igår fick han bara lite choklad. :) Gjorde spaghetti och köttfärssås och brysselkål till middag. Tillsammans för en gång skull haha :D

Vincent sover, Jonas sover så jag ska försöka plugga lite. Har mailat min lärare då jag behöver hjälp med ena uppgiften. Börjar nog på en annan under tiden tror jag :)

Regn regn och isgata

Trotsade regnet och gick till affären. Va egentligen inte tvungen, men skönt att ha det gjort på morgonen/förmiddagen. Skulle köpt nått lätt till Jonas att ha som lunch... men jag glömde. Haha. Blev bara gott till ikväll och mat till Vincent. :D

Jonas har varit ute och jobbat hela natten igen, som tidigare så kom han hem och la sig och de ringde direkt. Dock somna han om (GAAAH) så Danne fick ringa tusen gånger sen och de vaknade ju såklart Vincent av. AJA BAJA Jonas!!!! :)

Snart dags för mig att göra lunch till oss, mest för Jonas skull. Måste väcka han redan vid 12 idag tyvärr. Han börjar en timma tidigare så blir inte mycket sömn dessvärre. Men hoppas hans kväll och natt idag bli lugnare så han hinner vila lite och sen kan dom få jobb resten av helgen :) PENGAR!!!!! haha.

Ikväll ska jag laga lövbiff och pommes tänkte jag. Gott på en fredag :)
Nehe, nu får jag sätta igång... men vad ska jag göra för mat? GAAAH!

Hjälp någon?

Funderade kring detta med att uppdatera oftare... Om nån kan hjälpa mig hur man gör för att mobil-blogga så kanske jag slänger in ett inlägg oftare. Nån som känner sig manad?

Nu är de snart dags för Jonas att jobba... så jag ska nog fixa mig för natten och sova, är väl ingen dum idé va? :)

Hjälp?

Skärpning...?

Jaha, så har man blivit tillsagd att skärpa mig haha. Helena Tolvanen tycker jag bloggar för lite :) Men det är bara så fruktansvärt svårt att veta vad jag ska skriva om... Ni ska veta att jag är inne flera gånger om dagen och ska starta ett nytt inlägg, men orden fattas mig så jag loggar ut.
Vad vill ni att jag ska skriva om? Mina dagar är inte så spännande faktiskt haha. Leker med Vincent, fixar i hemmet, äter, lagar mat, tvättar, slappar i lugn och ro när Vincent sover... Vad ska jag berätta om det? Haha.

Idag kan jag ju berätta att varken tv:n eller datorn har fungerat... Nått driftfel nånstans typ... kom igång igen runt 14 tiden, men nu när man kollar på tv:n så "pausar" det hela tiden... SKIT TV! Jag som ska se Robinson ikväll. Attans!

Jonas jobbar... igår jobba han från 15 ca till 07 imorse... utan nå värst mycke sömn... Han kom hem här runt 19 och åt sen fick han dra direkt, så kom han hem vid 05 ca, borsta tänderna o fixa sig för sängen, ligger 5 minuter så ringer det igen och han får dra... FY va jobbigt!  Nu ikväll/natt har dom fått saker att göra, REDAN... ska köra ut nått skit nånstans vid 21 men kan inte börja arbetet innan 01 då sista tuben går där dom skulle vara... så det lär bli en lååång natt igen. Hoppas och tror han kommer om en timma så han får mat i sig i alla fall.

Blir potatis och köttbullar idag, smidig mat när man inte vet hur han ska jobba :)

Jaha, Vincents 3e tand har kommit fram och nu är en 4e på g bredvid... Vi är båda super snoriga så ja torkar varannan näsa haha. Han försöker sätta sig upp från kryp-läge just nu... ser så roligt ut när han konsentrerar sig så :) Jag blir ju lite nojjig att han ska åka i golvet när han håller på. Igår klättra han upp på diskmaskinen (luckan va öppen), så stod han och höll i sig med en hand bara och vad hände? Jo rätt ner i golvet... Men på nått sätt fick han tag i benet på han stol så smällen blev inte så illa. :)

Ja ja, jag har nog inget mer att tillägga idag :P Vad ska jag skriva om imorn då? Om ni inte berättar så kan jag heller inte skriva hehe.
RSS 2.0