Förkyld...

Har på något sätt lyckats bli förkyld. Ingen jag träffat som varit förkyld, så är väl från shoppingen de senaste dagarna. :S Känne inte alls bra detta. Idag har jag mått som en påse skit rent ut sagt. Men eftersom Jonas har jour så får jag snällt bita ihop och busa o leka med Vincent som vanligt. Med en ibumetin hjälper det en stund, men så fort de börjar gå ur kroppen känns de som att jag bankat huvet i väggen 1000 ggr om :(

Känner inte att jag har tid med detta. Och varför ska det alltid bli när Jonas har jour? Får ju verkligen INGEN hjälp då. Jag måste laga lunch och middag, måste leka, måste bada barn, måste byta blöjor, måste bära, måste måste måste... Jag kan inte vara sjuk här hemma och det blir alltid värre eftersom jag inte får vila upp mig... Men hoppas de ger sig vääääldigt snart!

Idag gjorde jag (för första gången) lax, potatis, ärtor och citron o dillsås till middag. Gillar inte lax alls och har aldrig gjort det själv innan. Men jag måste erkänna att det faktiskt var gott. Laxen va färdig kryddad så bara steka på. Och de blev saftigt och fint faktiskt :) Riktigt nöjd. Känner att det är lite på tiden att jag lär mig äta lax för både Vincent och Jonas fullkomligen älskar lax. Men de blir bättre och bättre hela tiden :)

Jaha, jag skriver en annan dag igen. Fick pausa skrivandet mitt i för BB började och nu börjar de igen. Tjingeling!

Bakar ännu mer bröd, dock med rätt mängd s...

100media_imag026 (MMS)

Bakar ännu mer bröd, dock med rätt mängd sirap idag :) Jonas (som inte alls gillar hembakat bröd) tyckte i alla fall om första bullarna fast det blev fel :D

Här Daniela har du svaret på hur klantig m...

100media_imag026 (MMS)

Här Daniela har du svaret på hur klantig man kan vara ;) inte så lätt att förstå att det ska stå en 2a va? :D MEN brödet blev riktigt gott. Inte alls tort utan riktigt luftigt och saftigt :D eftersom det är förstå gången jag bakat bröd så är jag jävligt nöjd, tror jag kör en till sats imorn igen :)

Här Daniela har du svaret på hur klantig m...

100media_imag026 (MMS)

Här Daniela har du svaret på hur klantig man kan vara ;) inte så lätt att förstå att det ska stå en 2a va? :D MEN brödet blev riktigt gott. Inte alls tort utan riktigt luftigt och saftigt :D eftersom det är förstå gången jag bakat bröd så är jag jävligt nöjd, tror jag kör en till sats imorn igen :)

Står och bakar gammelmoster Birgits matbrö...

100media_imag026 (MMS)

Står och bakar gammelmoster Birgits matbröd. Dock är hennes skrivstil väldigt svår att tyda, så hade i 9 msk brödsirap. När degen var klar och börjat jäsa så ringde jag Birgit och fick veta att det ska vara 2 msk sirap hahaha. Ooops! Får se ikväll hur det smakar :)

Shopping :)

Mitt sms inlägg jag skrev förut verkar inte alls funka. Skickade en gång till efter, men nehe, funkar inte i alla fall.

I helgen har det varit full rulle :) I fredags va vi och storhandlade, stannade även till på Net on Net på g hem och köpte oss ett våffeljärn. Det va ju våffeldagen så vi skulle såklart ha våfflor på kvällen :) I lördags ringde svärfar och bjöd över oss på ännu mer våfflor. De hade cream fresh, rödlök och caviar på sina, och de va sååå gott :) Gillar inte caviar annars, men de fastnade jag för. Blev kvar rätt länge och på g hem plocka vi upp Pontus. Han och Jonas skulle nämligen umgås och ta en öl på kvällen. Igår drog vi till Ikea så fort vi va klara här hemma. Jenny och pontus var också med oss. Käkade lunch där inne direkt sen lämna karlarna oss ensamma. Hade såklart min prins med mig :) Blev en hel del shopping för mig :) Skönt att få lite nytt. De mesta va turkost eller hade turkost i sig :) Lite limegrönt o en aning rosa, bara fiiina vårfärger alltså :) Fick hem, kaffekoppar, glas, ljuslyktor, doftljus, handdukar, badlakan, vindskydd till balkongen (måste dock ha ett till), leksaker till Vincent och en stoooor låda till hans rum. :) Har tagit bort hans mammut möbler i rummet för han klättrar upp på det och ställer sig på både bord och stolar, känns lite otäckt än. Så behövde fylla ut med nått där möblerna stod. :) Blev kanon fint :)

Idag drog vi till HM. Vincent skulle ha fler pyjamaser eftersom de han hade är sönder på knäna. Nu köpte jag 2 i alla fall och de kommer fler på posten i veckan. Fick ett jätte generöst presentkort i födelsedagspresent så måste passa på :) Till Vincent köpte jag även en grå tröja och en blå keps, dock sitter larmet kvar på den så ska upp dit igen när Jonas kommer hem. :) Till mig blev det jacka, chinos, kjol och ett skärp. Gick även in och köpte nya skor till Vincent :) De blev så himla fina :)

Han går mer och mer här hemma. Tror att han vill mer egentligen, men dels så tvivlar han nog lite på sig själv än och sen kan han inte ställa sig upp utan stöd så han går bara när han är vid möblerna eller om vi ställer honom upp :) Men vad jag är stolt över honom. Tänk att han en gång var ett prematur barn. Han är så smart alltså så jag häpnar här hemma. Han vet vart alla hans kroppsdelar är, han kramas, pussas, vinkar o klappar händerna på beställning. Han sätter på sig mössan själv, vet vart skor och strumpor ska vara och kan även kissa på pottan iblend. Pottan är nog ren tur egentligen, men han gör det :) Och snacket sen ska vi inte tala om, dessa ord kan han, titta, kolla, mamma, pappa, klocka, kaka, anka och lelle (välling). De mesta på sista tiden med P i sig är pappa :) Han är så gullig när han sätter igång här hemma :) Härma djur gillar han också, fast det är såklart lite svårt än :) Han är ändå bara 14 månader och prematur och kan allt detta redan. Kan inte bli mer stolt över min älskade son! Han värmer mitt hjärta heeeela dagarna :D

Ja ja, nog om Vincent. På onsdag kommer min tjocka kompis Stina och hennes son Casper hit och äter med oss :) Jonas har jouren och slutar tidigast 19.00. Vilket betyder att i en vecka måste vi äta själva jag och Vincent. Inte så lockande va? Nej, så bjöd över tjockisen o Casper :) Lär inte hinna ses innan Stina blir smal igen så måste passa på :D När skrutten kommit så ska jag såklart dit och gosa ner näsan i henne/honom, men mest henne :)

Nej, de här duger inte. Vincent har dessutom skitit känner jag så dags att återgå till arbetet hahahhaha :)

SMS-inlägg

SMS-inlägg

Kväll och känner mig inte helt hundra. Ont...

Kväll och känner mig inte helt hundra. Ont i ryggen o magen typ.. svårt att förklara. Men men. Vincent sover gott i sin renbäddade säng och våra svarta påslakan som gardiner haha. Hade 4 beige färgade panelgardiner innan så var super ljust i rummet. Har bestämt att vy ska åka och storhandla i helgen och även köpa barngardiner till hans rum. Ska köpa hissgardin sen, men väntar tills vi flyttar istället. Vill även köpa fina vår prylar hem... är så sugen på turkosa detaljer. Fanns en del på lagerhaus som jag vill ha :) jaja, bb snart. Funderar på att göra mig en toast tills dess, gott gott :)

Idag kommer Stockholmshem hit för att koll...

Idag kommer Stockholmshem hit för att kolla lägenheten. Sen är det bara vänta tills de ringer nån som vill komma och titta på den. Ska springa bort till kiosken sen med innan de kommer. Ta ut Vincent en stund. Solen är ju framme, dock blåser det nordan vindar ute :S burr! Måste även göra Vincents rum mörkare, han vaknar mitt i natten och tror vi ska gå upp eftersom det är ljust ute. Har inga gardiner än, får shoppa i helgen. Men har 2 svarta påslakan jag tror jag kan använda :) smart va? Haha.

Åh hej åh hå!

Veckan har varit ganska lugn. Vincent och jag var ju ensamma här hemma, men han har varit en riktig ÄNGEL mot sin lilla mamma. Så inge jobbiga stunder för oss inte :) Han har börjat gå mer och mer, små små steg lite hela tiden, men slutar oftast på knäna. Men så stolt jag blev över min kille när jag såg det i veckan. Han gick helt själv (från att inte ha gått ensam alls innan) från armstödet på soffan till tv-bänken, vilket är ca 2 meter. HELT SJÄLV! :) Så häftigt. En stund senare satt jag beredd med videokameran och fick med när han tog fler steg, dock kortare bit, men ändå :) Det är helt fantastiskt att få vara med om detta, satt och stor tjöt första gången jag såg det :)

Annars i veckan då? Plugg, det är nog det ända jag hunnit med. Några promenader ute i den hääärliga solen har vi så klart tagit oss också :)

Jonas kom hem i torsdags eftermiddag, gjorde mat åt oss sen var det mys resten av tiden. I går fyllde min käre mor år, så idag for vi till Flen. Blev där ett par timmar bara, käkade gott och fikade marängtårta :) MUMS! Plockade upp gammelmoster Birgit också så hon fick vara med.
Becka och hennes Frida var också där och även Fiians kille och hans goa son Jack. Vincent är ju lite blyg när det gäller barn (träffar knappt några) så han blev lite rädd när Jack kom gåendes. Men vilket litet charmtroll <3

I veckan som kommer är det massa plugg som vanligt, Jonas jobbar natt så mina vanliga morgonsysslor får vänta tills eftermiddagen tyvärr. Gillar inte alls att städa och fixa så sent på dagen, vill blir klar så man har resten av dagen till annat.... Men men, får gå ändå :)

Har inte lagt mig innan 23.30 nån kväll på läääääänge, allt för att jag så gärna vill se Big Brother. Men nu sitter jag och funderar på om jag ska sminka av mig, dra av strumpbyxorna o fin kläderna sen SLÄNGA mig i säng :) Skulle behöva lite extra sömn känner jag.

Jaha nehe, detta var allt för denna gång:)

GRATTIS!

Idag har våra vänner Jan och Malin fått barn. En pojke på ca 3700 gram och 51 lång. Men han (Doglas el. Wiliam) hade bråkat så mycket i magen i ca 23 timmar så Malin blev tagen med akut kejsarsnitt imorse. :S
Men hoppas allt är bra med dom och jag sänder dom massa styrke kramar!

Till något helt annat. Vincent sket ner sig totalt när jag skrev det förra inlägget. ASG! Över hela sig hade han bajs. Och på golvet i hans rum och på gunghästen, ASG! Fy faaaan va jag skrattade, trodde jag skulle kissa på mig ett tag!

Slänger in ett inlägg...

Är så fruktansvärt rastlös idag. Jonas åkte tillbaka till skåne igår kväll så Vincent och jag är ensamma här hemma. Och fyyyyy va det känns pest just nu. Veta att det inte kommer hem någon vid 16 tiden... ingen som hjälper mig med de som man annars r van vid att få hjälp med... Nej fy för att vara ensam. Och JO jag vet att vissa som läser är ensamma med sina barn, men jag är inte det. Och då får jag faktiskt lov att känna som jag gör. Jag behöver inte vara ensam så ofta så därför tycker jag extra illa om det när jag väl är det. FY!

Ja ja... annars? Neh här händer det inte mycket.

Flytten är nu helt bekräftad, pratade med SB tidigare och hon tog hand om vårat ärende direkt och ringde sedan upp mig och sa att hon skulle skicka kontraktet. Så nu är det spikat. Däremot så har jag sagt fel, dit vi ska flytta tillhör inte Sundbyberg som jag sagt utan det tillhör Bromma. Och det är även Bromma som står på adressen. Dagisplatser har vi sökt och även sagt upp kön på de platser vi sökt här ute. Vilket innebär att jag kommer ha Vincent hemma tills vi flyttar :D MYSIGT! Hinna ta vara på en hel sommar utan jobb och dagis, baranjuta av vädret och varandra :D Dessutom har Jonas 7 veckors semester i sommar så vi får det riktigt mysigt ihop :D Jaha, det va nog det....

Skriver en annan dag när jag har mer att berätta.

Men herre jösses... melodifestivalen... ha...

Men herre jösses... melodifestivalen... har Sverige inte bättre att komma med? Får ju skämmas i eurovision finalen! Och han den där lilla pojkspolingen, hur kommer han låta när målbrottet (stavelse?) är över? La faktiskt en röst på swingfly, enda bidraget som man slipper skämmas för.

Idag är det äntligen fredag, vilket innebä...

Idag är det äntligen fredag, vilket innebär att Jonas kommer hem över helgen! Wooohoo! Åker iof på söndag igen, men kommer hem redan på torsdag kväll istället för fredag :D i morrn ska vi till Tyresö och fira Vincents kusin alvin som fyller 1 år på söndag :) resten av helgen har vi inga planer för. Ikväll blir det nog ingen middag för Vincent, eller jo, men inte av vår mat. Ska nämligen göra lövbiff... kanske kan koka det med iof :D ja ja, jag låter er få veta hur jag gör ikväll, okej?

RSS 2.0