Imorgon är det dags...

Så har dagen snart kommit... Dagen då jag ska till gyn och kolla livmodertappen! 

Känner en viss "oro"... Inte egentligen för vad som kan visas utan själva grejen. För är det något jag mår psykiskt dåligt av är det att gå till gyn. Speciellt också när jag vet hur undersökningen går till. 

Nåja, det bekymret får lösa sig då! 

Får väl slänga in ett par rader efter morgondagens besök :D 

Om någon hemskt gärna vill följa med mig så ska jag vara på ultragyn på Odenplans lärarhusets klockan 10:00 😉

Om jag hade fått välja...

Om det hade gått att planera så hade jag nog hellre valt att vara gravid på vintern. När jag väntade Vincent så var det inte alls lika jobbigt med kläder eller värmen, konstigt va? 😉 

Nu bråkar jag med mig själv varje morgon när det är dags att klä mig. De dagar när det är kallt och ruggigt är det lättare. Men i den här värmen så har jag problem!! Hade egentligen satt köpstopp på mig själv denna månad... Men kroppen säger något annat. Så igår köpte jag några svalare plagg att ha på mig. Blev ett par shorts, en kjol, ett linne och en klänning. Inser ju själv att det kommer jag inte långt på, men en bit i alla fall. 

Om jag ska stå ut i denna värme har jag krävt att vi ska köpa oss en lagom stor pool tills dess att vi väljer att bygga en ordentlig. Men denna sommar bara MÅSTE  jag ha något att svalka av mig i här hemma!! 

Hoppas på att vi kan dra iväg tidigt imorrn och köpa oss en!! 

Annars så är jag väldigt glad över vädret! Humöret är ju på topp och man kan se alla människor som kommer ut och är upprymda av solen! 

Barnmorskan idag!

Idag stundade ett rutin besök hos barnmorskan. Har gått upp 8 kg sen inskrivningen, SF måttet var 24 cm, hjärtljudet låg på 150 idag med och proverna såg bra ut! 
Det var ju såklart betryggande! 

Vi pratade om jag fått remiss för att kolla livmodertappen och det ska jag göra på tisdag nästa vecka. Ska sen efter det bli remitterad till specialist mödravården. Jag ska fortfarande gå på kontrollerna som barnmorskan gör, men pararellt med de ska jag gå till spec.mvc. 

Just nu känns det som att jag tar en vecka i taget. Detta är min tredje vecka som halvtidssjukskriven. Har fortfarande ont, men har ändå märkt stor skillnad på den här tiden. 

Det är ständigt massa tankar och funderingar, så njuter gör jag inte riktigt. Önskar bara tiden kunde gå liiiite snabbare (även fast det går rätt fort), så vi kunde vara i v 40 och släppa oron sen. 

Men men, på tisdag får jag veta mer. Så jag avvaktar tills dess så får det avgöra lite. 

Helgen gick fort!!

Till att börja med då! Jag var ju hos läkaren i måndags. En väldigt trevlig och bra läkare! Först pratade vi om mina prover och dom såg fortfarande bra ut, behöver inte äta levaxin än :D vi pratade även om järntabletter som min barnmorska sa att jag skulle börja med. Det höll han inte alls med om. Så vi bestämde att jag ska vänta med dom tills vi tar nästa blodvärde. 

Sen kom den mindre roliga biten. Min foglossning... Jag har ju ont, inget konstigt tänker ju jag. Men det har satt sig både framtill och baktill tydligen, vilket inte alls är bra. Han varnade för att om jag inte tar det lugnare så kan jag få spendera sista tiden i rullstol. Hmf tänkte jag. Bäckenbälte och kryckor vill han att jag använder.... 

Så för att inte riskera att det blir värre ska jag gå mindre, inte så mycket rörelser som gör att det gör ont, inte lyfta, använda bäckenbälte och kryckor och ta ner tempot i allmänhet. Lättare sagt än gjort!! 
Jag blev sjukskriven på halvtid, så fr.o.m imorgon jobbar jag mindre. Känns också väldigt lustigt. SÅÅÅ ont har jag väl inte. Har lite svårt att acceptera det nya även om jag ändå förstår att det är nödvändigt... Men jag känner mig inte redo. Finns massor jag vill göra fortfarande. 

Men så är det, bara gilla läget. 

Annars så har vi varit långlediga. I onsdags var det kryssningsdags igen. Barbados stod för underhållningen! Jag var lite opeppad och fundersam innan vi kom iväg. Kunde liksom inte tagga till. Ingen fest och ingen dans. Men som tur är hade jag heeeeelt fel!! Vi hade as roligt! Både åt varandra och andra! Dans blev det ingen, men jag stod med och stampade takten i alla fall. :D allt gick i en väldig fart och vi han stänga både etage och discot. Strax innan 04 gick vi till hytten för att sova, då hade jag varit uppe i ett dygn. 
Dagen efter var till en början väldigt gungig! Men vi sov så pass länge att det hunnit lugnat sig när vi klev ut från hytten. 
Vi käkade, kollade Tony irving och gänget, lyssnade på mer Barbados, fikade, shoppade, packade sen var det dags att kliva av igen! 
Svärfar kom och hämtade mig. Och eftersom Jonas fyllde på Valborg så blev det lite fika innan de åkte hem igen. 
Jonas fick en wiskey i present av oss, Vincent fick godis och bebisen en mössa och speldosa till vagnen. 

Resten av helgen har sprungit iväg... Fattar inte vart tiden tagit vägen. Igår letade vi upp de lilla vi har kvar i bebis väg och monterade ihop Vincents gamla säng och ställde in hos oss.  
Idag vtänkte jag mest tvätta. Tråkigt men nödvändigt! 

Det var allt för denna gång!! 
RSS 2.0