Åh så mysigt!

När jag kom hem från jobbet igår gjorde jag mat. Fick bli nått så enkelt som ugnsbakad falukorv med hemagjord potatismos :D Det va faktiskt riktigt gott. Har aldrig gjort sån korv hemma förut, men det va verkligen på tiden. Till maten blev det att tända första ljuset i staken med :) Åh va mysigt det va... synd bara att det inte känns att det snart är jul... Finns liksom ingen stämning alls till det... :S

Förövrigt så undrar jag ibland om bebisen ska sparka sönder mina revben... Det är inga dåliga kickar den får in ibland alltså :) Men jag vet ju i alla fall att den lever när den håller på :) Lyssnade på hjärtljuden i lördagskväll när jag satt här, och det lät så fint så :)
Fick även veta att paret som ska bli gudföräldrar åt den lille har gått och köpt förlovningsringar :) Så på fredag blir det förlovning för hela slanten för deras skulle! Stort grattis och lycka till i framtiden :) Känns otroligt kul faktiskt. :)

Idag fick jag vara ledig... kunde inte somna om när Jonas gick till jobbet så jag gick till affärn när det öppna och handla hem så jag kunde göra knäck :) Knäck blev det, både i formarna och utanför. Men nu är det klart i alla fall. Bara vänta på att gottegrisen kommer hem och äter upp alla :D Håller även på nere i tvättstugan.. och det ska jag säga er... Det är ingen dans på rosor längre att tvätta... Va jätte jobbigt att börja sig ända ner till golvet för att få upp tvätten i maskin. :S Men men, snart är det Jonas som får ta över den delen av sysslor hemma. ASG! Tror ni på det eller? :P

Jobbar resten av veckan förutom på lördag då vi ska på dop. Ska nog ut idag och hitta present. Annars hinner jag inte. Så ska jag köpa massa till Fia med...
Men men...
Nej de här duger inte. Måste ha nått i magen känner jag, så vi höres en annan dag ist :)

1a Advent

Imorn får vi tända vårat första ljus i staken :) Ska bli sååå mysigt!
Adventsstädade här hemma på förmiddagen och gjorde fint, så gick jag till affären så köpte jag lite blommor och en liten julstjärna till borden :) Blev så mysigt så :)
Efter det gjorde vi oss i ordning för att ta en tripp till Kista galleria som hade öppningsdagar nu... men va åt skogen för mycket folk för det så vi åkte till sollentuna istället. Där var det bara konstigt så vi käkade kikade snabbt o sen hem...
Jonas och Pontus skulle till casinot så jag och Jenny har suttit här hemma o prata o uggla framför tvn :) Skön lugn kväll :) Imorn ska jag jobba igen, så ska försöka komma i säng tidigt :)

I veckan kom becka hit upp och hälsa på. Hon va med mig på jobbet torsdag och fredag sen har vi även hunnit en sväng nere på stan :) Dock inte inne i city, men de fick gå ändå. Köpte mina egna första mamma kläder :) Hittade en tröja som jag trånat efter lääääänge sen hitta jag faktiskt (kors i taket) byxor i min storlek. :) Kan de bli bättre?

Nehe nej... Jonas och jag fick veta en underbar sak idag... Men vet inte om vi ska prata så mycket om det... Men kommer bli toppen i alla fall om det går som det ska :D

Ja ja, nehe, nu ska jag nog försöka ringa Jonas sen sova... Eller?

Välkommen v.27 <3

Vecka 27

Barnet:
Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:
Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att böja på knäna och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?

Så där då, då var det en ny vecka igen :) Känns skoj och spännande :)

För övrigt är jag ledig idag och ska snart göra mig helt klar för att åka ut till Daniela och lilla Havanna :) Eller ja, lilla o lilla, hon är inte så liten längre. Men va alldeles för länge sen jag va där nu så det är på tiden. Jonas ligger och sover efter en natts jobb.
Imorn kommer lillasyster Becka upp hit. Ska hämta henne från tåget vid halv 6 sen åker vi och stor handlar innan Jonas ska jobba igen.

Nehe, uppdaterar en annan dag istället, ska göra mig klar nu :)

På återseende!

Fredag :)

Idag är jag ledig. Sitter just nu i soffan o bara ugglar. Ska nog sätta mig med mitt broderi idag igen :) Blir ju aldrig fördig med det där juh :S
Jonas ligger och sover, han jobbade natt i natt så det får han fortsätta göra. Annars så ska vi till Pontus och Jenny ikväll, ska fira Pontus som fyllde år igår. Sen lät det som att alla skulle hit för att basta. Vet dock inte om jag kommer vara med...

Annars så jobbar jag som vanligt i helgen. Så det händer inte så mycket mer än så.

Har hittat bilstol nu med till bebisen :) Linda o Göran skulle sälja sin Brio stol för 500:-, så det är ju taget. Är t.o.m isofix fästen på den, vilket är underbart för oss :) Då sitter stolen mycket bättre :) Det blir mycket vi ska köpa när lönen kommer. Vagnen, bilstolen o lite julklappar. Blior dock inga speciella julklappar i år. Måste tänka på bebisen i första hand faktiskt. Julen är ändå lite överskattad. Hihi.
Visst att det är mysigt och så o pynta o ha sig, men de behöver inte gå till överdrift.

Neh jag tror inte bebisen gillar att jag bloggar just nu. Datorn står lutad mot magen och den sparkar på den heeeela tiden, så kanske dags att sluta blogga just nu då :)

Höres en annan dag!

Fredag och ledig!

Idag är det fredag och jag är ledig! Var förbi Knopen igår på väg hem och träffade Miriam och Daniel. Va ett bra tag sen jag va där nu. Skulle egentligen gå förbi där nu på morgonen, men så blir det inte.
Pratade med Mariana (jonas mamma) igår och vi bestämde att vi ska träffas idag och ta en fika och kika på lite bebis-kläder :D Dock så glömde jag sno kortet av Jonas så ska fråga om hon kan lägga ut för mig så länge. :)
Pratade bl.a om barnvagnen som vi faktiskt va och titta på :) Jag fastnade för den så otroligt mycket. Vill verkligen ha den. Kostar 3900 med sitt/liggdel och skötväska, myggnät, regnskydd, ja allt. :) Och dom skulle i alla fall hjälpa oss med bidrag till den :) Gulligt av dom :)

Annars så har det inte hänt så mycket! Pluggade med Jonas igår kväll inför hans prov idag, hoppas det går bra för honom.

Själv är man uppe med tuppen. Bebisen vaknar så fort klockan ringer på morgonen så då är det svårt att somna om. Den är inne i en så himla skön dygnsrytm som den gärna kan få behälla sen med :) Vaknar med oss vid 6.15. Är vaken i ca en timma sen sover den fram till 11-11.30 ca. Samma där håller igång i en timma ca sen somnar den igen. Sen brukar den hålla på igen vid 16 tiden sen somnar den strax innan vi ska sova :) Hur skönt är det inte? Så lite hoppas jag att den fortsätter så när den kommer ut :)
Det är sjukt bara hur fort tiden går. Känns inte så länge sen vi fick veta att det skulle komma en krabat och nu är det snart advent... Galet det där.

ja ja, nehe nu ska jag kolla lite till sen fixa mig. Mariana skulle ringa vid 9 så skulle vi bestämma tid :)

Så vi höres en annan dag! Då finns de bild på vagnen med hur den ser ut både som sitt och liggvagn... Nu är frågan vilken färg de ska vara? Den svart vita var den första jag kolla på, men den svart beiga va den som stod uppe när vi kolla på den... VILKEN?????

Vilken ska jag ta?VILKEN??? 

v.25

Idag gick jag in i v. 25 :) Känns otroligt bra. Har haft en så enkel graviditet hittils. Inget illamående alls, lite lite förstoppning och vanligt trött. Var även hos BM igår och det visade sig att jag t.o.m slipper järntabletter :) Vilken lycka!!! Bebisens hjärtljud låg på 148 slag/minuten denna gång, 142 sist. Symfysen var 24 cm, vilket är helt normalt. Dock så har jag fått problem med bäckenbotten... kunde inte vänta mig själv i sängen här om kvällen utan att tårarna rann. Tur att Jonas låg bredvid mig och kunde hjälpa mig :)

Bebisen väger nu ca 800 g och är mellan huvud och rumpa 24 cm, vet inte hur lång hela bebben är. Hihi.

Köpte ju skötbordet och sängen av den där tjejen. Är ju lite slitet, men ska lacka om det senare. Just nu står det parkerat hemma hos Mariana o Perre. Ville egentligen mäta yttermåttet på sängen innan, men kanske kan svänga förbi där en dag o kolla det.
För övrigt så är jag bra bra sugen på att åka ut till Sollentuna och kolla på vagnen :) Ska bara övertala Jonas till det först hahha.

Men nu ska jag prata i telefon, höres en annan dag!

Fyndat på blocket!

Imorn direkt efter jobbet bär det ner till Uttran som ligger starx efter Tumba. Har nämligen hittat fynd på blocket idag som befinner sig där nere. Ska hämta hem skötbord och säng :) paketpriset på det va 450 kr :) Som hittat säger jag bara. Med tanke på att det är samma skötbord som jag kollat på fast som nytt kostar det 1600kr. Är i alla fall jätte glad över att jag hittade det :)

Snart åker Jonas och jobbar. Han fick hoppa in och jobba natt idag. Så när han gått så ska jag hämta tvätten med. Skulle tvättat lite åt jobbet med, men nu va de ju bara så att jag glömde ta med det ner till tvättstugan hahah. Aja, de får bli en annan gång ist :)

Idag slutade jag vid 14 tiden :) Hoppas jag slutar lika tidigt imorn :) Vill vill vill :D Vill ju hämta hem mina/våra/bebisens grejer :)

Här är bild åxå :)

Vårat fynd :)



Stormvindar!

Burr... blåser som bara den ute. Blåste lika illa igår. Men det hör hösten till :)

Igår och idag är jag ledig, ska åka ut till Stina idag och kolla på nykomlingen Casper :D Dom kommer och möter mig vid bussen så ska vi ta oss en promenad :) Ska nog sno vagnen av henne :) hahahha.

Idag är det ny vecka igen. v. 24 <3 Har inte hunnit läsa så mycket om den här veckan så jag vet inte vad som händer eller så :) Men tiden rullar på fort i alla fall. Ska tillbaka till BM nästa vecka igen :) Då ska dom kolla om jag behöver järn tabletter. Hoppas jag slipper, men de tror jag inte haha. Fast känner mig inte så trött egentligen och mina blodvärden brukar va toppen :)

ja ja, igår äntligen fick vi tillbaka bilen :) Jonas behövde inte betala något alls för hyr bilen, fast vi skulle betala för de första fyra dagarna. Sen så tackvare han va så ärlig och sa att han inte hunnit tanka bilen så bjöd dom på det åxå :) Jätte bra verkstad vi valde :) Kommer välja dom hela tiden framöver :)

Jobbar resten av veckan nu då, skönt faktiskt. Angelica fick sparken igår åxå. Känns konstigt, men jag förstår chefen ändå. man måste kunna lita på sin personal och veta att de gör ett bra jobb. Och han va inte nöjd helt enkelt. Men han va nöjd med mig och mycket mer än så. Han ville absolut inte att jag ska sluta pga detta. och det kommer jag ju såklart inte göra. jag trivs bra där och sen är det bara 3 månader kvar att jobba. :)

Neh nu ska jag nog fixa mig lite frukost. :) Lägga upp en bild åxå :) Magen v.23 :)
RSS 2.0