Jisses vad tiden går fort men samtidigt sakta

Oj oj, i torsdags var Vincent redan 1 vecka gammal. Hur fort har tiden gått egentligen?
Han är fortfarande kvar på Neonatalen, och vi vet inte när han får komma hem ännu.
Nu är det så olyckligt att jag blev magsjuk igår natt och fick åka hem :( Så fick inte vara med min prins varken igår eller idag :( Känns jäääävligt jobbigt. Vi som skulle tragla med amningen o så kommer detta :( BLÄ säger jag bara. Men imorn äntligen får jag träffa honom igen.
Han mår fortfarande lika bra och han växer på, hoppas jag i alla fall. Han gjorde det sist jag va uppe i alla fall, hoppas han gjort det nu också. Ska kolla hans papper imorn och se hans vikt och allt.

Igår låg jag bara på soffan, fanns ingen ork till något annat, idag har jag gjort nästan samma sak. Städade undan lite innan jag fick besök av pappa och nea. Fick så fina kläder till Vincent och ett jätte gulligt armband till mig :) Visade alla filmer och bilder på Vincent med.
Nu är jag tillbaka på soffan igen och väntar på att den stolta pappan ska komma hem så vi kan få i oss lite mat. Han är nämligen uppe hos sin son och matar han och myser lite.

Men det här får va nog för idag, hör av mig en annan dag när jag vet mer :)

Så på återseende!!!!

Vincent 100121

Vincent Jonas Fredrik Blom 100121 <3

Nu har vår lilla pojke kommit till världen. Han ville ut 39 dagar för tidigt men mår super bra ändå. Han har fått namnet Vincent och när vi sedan kollade vad namnet betyder så passade namnet PERFEKT! Vincent=Segrande.

Förlossningen gick otroligt fort. Vattnet gick vid 17 tiden den 20/1, packade då in oss i bilen och åkte upp till SÖS. PÅ g in började värkarna komma, men inga jätte farliga. Väl inne så undersökte dom mig och satte massa nålar i mig o sånt hemskt :( Jag va 1 cm öppen och omogen. Under kvällen så tilltog värkarna mer och mer, men ändå inte mogen och mer öppen. Sent på kvällen så fick jag brickanyl och alvedon för att kunna sova. Vi visste ju inte hur lång tid allt skulle ta så sömn va det bästa just då. Men värkarna gav sig inte så pass att jag kunde sova, fick ny brickanyl spruta och morfin, de gjorde susen. Pratade även med läkaren på natten som berätta att dom skulle sätta igång mig under dagen/förmiddagen om jag inte gått igång själv. Somnade kanske 1 timma, sen började jag känna nått igen. Fast denna gång börja det bli okontrolerbart. :S Väckte Jonas vid 6.30 och ringde på BM, värkarna blev bara värre o värre. Hon undersökte mig och märkte att jag redan va öppen 5 cm. Ringde även Jenny för att hon skulle hinna in. runt 7 tiden satte det verkligen igång, och bara efter en stund med lustgas så kände jag att jag bara ville trycka. Jag fick inte sa BM för det var inte dags för det, men jag var verkligen tvungen. Hon undersökte mig då igen och jag va helt öppen och huvudet var faktiskt på väg ut redan. HJÄLP mig tänkte jag. Precis då kom Jenny, TACK O LOV! Jonas fick stöd och jag hade min vän bredvid mig! Jag va helt slut och panikslagen. Jag hade ju inte ens fått smärtlindring. :( Och lustgasen hade dom stängt av för att jag inte gick att få kontakt med.
8:59 den 21/1-10 kom han, han, vår bebis. Efter bara 2 timmar kom han, han som legat inom mig så länge. Lyckan var total och jag va helt lamslagen... Fick inte fram en ända känsla. Bara helt tom. Jonas både skratta och grät och jag bara vänta på att få veta vad det var som kom ut, en pojke eller flicka??? Efter en stund frågade BM om vi inte ville veta, JOOOOOO skrek vi alla, en pojke, vi fick en pojke, VA? Fick vi inte en flicka? Vi som va så säkra på att det skulle bli en flicka. :S Men va lyckliga vi var!

Nu ligger lilla Vincent på Neonatal avdelningen för tillväxt. Han mår super bra :) Han får mat genom en sond då han är så liten och inte fattar hur man tar tutten än. I natt har han fått ligga och sola då hans värde för gulsot börjat stiga, det ligger fortfarande under kurvan, men dom ville ha honom där i förebyggande syfte. Om en timma ska vi upp till honom och ge honom lite mat och kärlek, men först ska jag köpa lunch låda och pumpa lite hehe.

Detta var allt för denna gång, bjuder även på en bild :)


Min älskling

Men vadå?

Ursäkta mig men är de okej att bete sig hur som hellst eller? Nog för att man kan stå ut med mycket o så, men vissa saker tycker ja inte att man gör bara.
Jag är as irriterad och ledsen just nu, men NEJ ja kommer inte säga mer än så. Och även om nån frågar så kommer ja inte säga vad de egentligen handlar om.
Ibland kan ja tycka att det är skönt att skriva av mig utan att folk ska behöva lägga sig i o fråga en massa, speciellt när man ber om att inte bli tillfrågad efter.
Kan tycka de är skönt att få klaga av mig utan att folk klagar för de. För de är faktiskt MIN blogg och i den skriver jag precis va jag vill.
Och just nu känner jag bara för att spy skit alltså. Vissa saker som skulle bli så himla mycket bättre o de skulles ställas upp med saker o ting från höger o vänster, men inte ett jävla skit av de har jag sett nånstans ifrån.
Jag är sjukskriven o ska få hjälp hemma för att inte förlossningen ska starta, neh men va ovanligt att ja får göra allt ändå. Inte fan hjälper han till. INGEN kommentar till detta tack!!!!
De ända svaret man får är att han är så himla trött hela tiden, han gör si o han gör så. Jo men ursäkta vill han ha ett sjukt barn pga prematur förlossning? VA VA VA????????????
Neh just de, men inte fan hjälper han till.
Är ganska less på precis allt just nu. Orkar inget men vill massor. Men kan inget göra åt saken. Ända uppmuntran man får är när man säger att man inte vill följa med på krogen eller nått. Då är de sann glädje man möts med. Inte ens ett litet försök till att få mig att följa med. BARA lycka! tack för den liksom, så kul va de liksom.

Men skitsamma, ja kommer inte svara på frågor om va som står på, så bespara er dessa. TACK!

Lugna gatan

Gah, de är ganska tråkigt att bara va hemma. Nu speciellt när jag är tillsagd att inte hålla på för mycket. Jag vågar inte riktigt göra något som är tungt, så som städ o sånt. Skulle behövas, men tänk om ja gör något dumt?

Känner lite mensvärk ibland, dock inget regelbundet eller något som gör jätte ont. Så vi hoppas bebisen vill vara kvar en stund till :)

Igår var vi över hos Daniela och låna massa bebis saker :) Fick ligga kvar i bilen eftersom de redan är fullt här hemma. Men får nog ta upp det sen idag i alla fall, för imorn ska bilen in på verkstaden igen.

Ja ja, Pelle kommer hit idag med och ska klippa mig :) Woohooo! Blir någon lite roligare/rockigare frisyr tror jag. Nu behöver jag ju inte tänka på att det ska gå och sätta upp det för jobbet. :) Ska bli kul, kan sluta hur som hellst :)

Har lite funderingar kring Babyshowern som jag ska ha... Vet inte om jag ska ha den längre. Känner inte att varken orken eller ekonomin infinner sig just nu. Får ju knappt nån lön nu eftersom jag blev sjukskriven :S Ja ja, får överlägga med vännerna så får vi se :)

Nu ska jag väl göra nått annat, ta nått att äta kanske, och ta en dusch :)

Förlossningen+ avd.63

Denna helg blev nog inte vad vi väntat oss riktigt. I veckan när Jonas va i skåne så började slemproppen släppa på mig, men bara en liten bit. Nu i lördags jobbade jag som vanligt först sen skulle jag hjälpa Jenny färga håret. Sagt och gjort, men PRECIS efter vi fått klart färgen i håret på henne går jag ner på kiosken o ska handla, när jag kommer upp kände jag att ett toa besök skulle sitta fint. Gick på toa och ser att HELA slemproppen gått. Sicken panik vi fick allihopa. Ringer fölossningen igen och berättar vad som hänt och eftersom jag bara var i v 33+4 så ville dom gärna att vi kom in på koll. Så vi slängde oss in i bilen alla fyra och åker iväg. När vi kommer in får jag ligga med CTGn på mig en stund. Allt såg bra ut först, men så helt plötsligt så skönk hjärtat på bebisen från 140-150 till 90-100. :( Jag antog att bebisen flytta sig så CTGn tappa kontakten, vilket åxå så var fallet. BM rätta till den och hjärtslagen va normala igen.
Efter en stund kommer en läkare in och ska göra gynundersökning. Men pga att min livmoder ligger väldigt långt bak så kunde hon knappt se eller känna något, så fick bli ultraljud invärtes istället. Hon kunde då konstatera att min livmoder är för tunn. Den ska vara ca 5-6 cm nu men va ca 2 cm. Hon kunde precis komma in med fingerspetsen så jag är inte ens öppen 1 cm, vilket är otroligt skönt att höra. Dock så ligger bebisens huvud och trycker hårt neråt så det finns risk för prematus förlossning.
Blev sjukskriven min sista vecka på jobbet pga det och blev tillsagd att bara vila, vila och vila. Fick dock vara kvar under natten på avd. 63 för uppsikt. Fick injenserat Brickanyl innan vi skulle sova för att stoppa sammandragningarna och mensvärken. Lyckades ändå inte sova något då sängen va SKIT hård. :( Sköterskan kom in vid 9.30 och väckte oss igår för att sätta ny CTG. Det såg hur bra ut som hellst. :) Efter lunchen kom en ny läkare och ville prata med oss. Hon ville att vi skulle vara kvar en natt till eftersom det ej gått 24 timmar. Men eftersom Jonas inte skulle kunnat sova kvar så ville inte jag heller göra det. :( Inte själv i det där jobbiga rummet. Dom försökte få oss att ändra på oss, men vi fick som vi ville till slut. Jag fick åka hem :D Vilken lättnad :D Dom satte nytt CTG innan vi åkte och det såg så bra ut så :)

Väl hemma blev de MC Donalds och vila på soffan. Vilan kommer jag vara noga med resten av tiden då jag absolut inte vill att bebisen tittar fram ännu. Några veckor till tack :)
Imorn går vi in i v 35 (34+0) :) Hur gärna jag än vill att bebisen tittar fram tidigare så är det här alldeles för tidigt!

Jag bjuder på bild från avd. 63 :) På återseende!!!

Jonas
Jag

det såg bra ut

Idag var det besök hos BM på schemat. Det såg bra ut, SF-måtet va 33 (dock i sammandragning, då de aldrig släppte fast ja både kissa och låg lääänge) hjärtljudet va 133 denna gång. Fick provrör med mig hem som ja ska kissa lite i och lämna in imorn. Hon ville att jag skulle lämna ett prov eftersom jag hade sammandagningar heeeeela tiden hos henne. Vill ju gärna inte att det är nått galet. Ska även lämna in nya blodprover nästa vecka. Ska dit en stund innan föräldrautbildningen börjar på tisdag och ta dom. Hoppas det blivit lite bättre. Har vart lite slarvig med både Levaxinet och Niferexet, men Niferexet gjorde inget sa hon, bara jag tar det nån gång, medans den andra så klart är viktig. Vill ju inte få nå skit i sköldköteln, så kanske dags att noga ta allt.

Ja ja, Jonas har både åkt och kommit fram till Ängelholm nu. Gjorde lite mat till oss innan han åkte. Hann även med att städa och diska, blev dock att ja fick göra allt själv fast han va hemma. *GRRR*
Ryggen mår ju efter det kan jag lova, men har lovat mig själv att under dessa dagar när Jonas är borta så ska jag bara bry mig om mig själv och ta det lugnt. MÅSTE göra det nu, de kan snart va för sent.

Nehe, de här duger kanske inte. Kollar Familjen Annorlunda samtidigt som ja sitter här, men ska nog stänga datorn o lägga mig ner, ryggen skriker efter det. :P

BM idag

Klockan 11 idag ska jag vara hos barnmorskan igen. Fortsätta prata om det vi prata om sist och sen allt standard som ska göras. Lyssna på hjärtat och mäta SF-måttet, ta prover o sånt. Antar att vi ska boka in ny tid för prover av mitt hormonvärde åxå. Tror vi ska göra det idag i alla fall. Har varit lite slarvig med både den medicinen och järntabletterna. :S Men försöker komma ihåg i alla fall :)

Så idag är jag ledig, ska bli skönt. hehe. Är ledig imorn och på fredag med. Så imorn kommer Stina och Casper över så ska vi ta en promenad med MIN vagn :) Så ska vi ta oss nått att äta här med sen :) Ska bli mysigt!
 Jonas åker till Ängelholm idag. Taxin kommer 16.25 och hämtar han, sen kommer han hem sent på Torsdag kväll igen. Kommer så klart va ensamt utan honom o ja kommer sakna ihjäl mig. Men men bara gört :P

Annars vet ja inte vad veckan bjuder på, ska jobba ons-tors och lör-sön. Så under den tiden händer de inte mycke hahah.

nehe, här blir de nog inte mer skrivet. Glo vidare nånstans ist :P See ya!!!

åååh va ja blev trött

Blir sängen strax för mig. De andra är o bowlar lite. Skulle egentligen följt med, men det blev en så sen tid så då hoppade ja över det då jag jobbar imorn. Men de gör inget känner jag. Ryggen mår ju inte så jätte bra heller. Men men.

Min dag har gått åt att ligga på soffan bara. Har inte haft lust med nått annat. Behövs ibland åxå. :)

Ja ja, neh de blev kort här. Ska göra mig redo för sängen :) natti natt!!!

Oj oj oj

Ikväll har vi varit över hos Jenny o Pontus för att Jenny fyller/fyllt 23 år idag! Grattis till dig! gav henne 23 tia-lotter fast tejpade på en vinflaska. :) DOCK blev vinsten bara 60 kr på alla lotter. Lite dåligt måste jag tycka.
Alla andra spelade Wii Fit medans jag tittade på. Min rygg vill ju inte må riktigt bra. Så det blir mest att ligga o glo för mig. Och pga detta så blev det en taxi hem för mig när de andra gick vidare. Kan inte sitta på en stol så länge nämligen. :S Känns så där med det.

Annars så är det sjukt hur fort magen växer egentligen. Jag ser ner på magen varje dag när ja går på toa och då ser den inte så stor ut. Men jösses va stor den blitt när jag ser den i spegeln. Jag tänkte ta kort här när jag orkar så ska ni få se. Måste ta med den gamla kameran för ja kan inte lägga in de andra bilderna på min dator.

Just nu läser jag ihärdigt Cecilias blogg... Hon hade BF 6 januari, men än har lill tösen inte tittat ut. Dock är hon öppen och slemproppen gick för några dagar sen. Nu vill jag bara för deras skull att flickan ska komma fram :) Kan bara föreställa mig deras spänning nu. LYCKA TILL!!!!

Imorn är jag ledig och ska nog bara ta det lugnt. Jonas o Pontus ska ut till Västra hanninge och spela PS med Anders. Så ja ska ligga på soffan då tänkte jag. Sen ser det ut som att vi ska ut och disko bowla på kvällen. Jennys kompis Carro är nere på besök över helgen så de ville hitta på något :) Hoppas ryggen orkar det bara. :D

Nehe, nu ska jag ta min rygg o lägga den i sängen, inte för att det hjälper egentligen, men liiiite i alla fall.
Så vi hörs en annan dag!!!!

Bye bye

Snabbis

Blir bara en snabb update just nu. :P

Första dagen på jobbet är avklarad efter jul och nyår. Gick bra med allt... Va där igår och fixade lite innan öppningen så jag slapp börja hundra timmar tidigare än vanligt :) Och tur va det för fyyyy va dom hade slarvat med sista stängningen :S

Ja ja, annars så är jag ledig imorn, och det tycker jag är skönt då jag och Jonas firar 2 år tillsammans. :) Tänkte vi kunde laga nån god middag och bara mysa :)

Men som ja sa, blir bara en snabbis de här. Ska kolla Paradise Hotel nu :) Wooohooo!

Välkommen 2o1o

Nu har det nya året firats in och man kanske har hunnit återhämta sig lite.

Här var det 3 rätters middag i goda vänners lag. Förrätt för de flesta blev Hummer och romsås, varmrätten blev Oxfilé och hasselbackspotatis och till efterrätt gjorde vi marängsuisse. Allt smakade jäääätte  bra :)
Efter en stund kom det några till som ville fira. Kvällen va faktiskt lugn och skön. Jag va inte den ända som inte drack som tur va, då hade de blivit tråkigt som satan. :)

Strax innan 12 gick vi upp till Vitabergs parken för att fira av raketerna, gillar inte sånt där så jag gick upp i en backe och kolla. Kände mig skyddad då det fanns massa träd och hus där :)
Efter det så gick vi hem igår, några fick för sig att basta så dom gick ner dit, vi andra satt kvar.
Slutade med att Jenny o Pontus sov kvar här då det inte fanns någon taxi i hela stockholm ledig. Vi gick väl och la oss runt 5 tror jag. Hahha.

Aja, igår blev de inte till att göra så mycket, en slapp dag. Skulle egentligen ta tag i all skit efter festen, disk o sopor o skit, men har inte kommit så långt.

Funderar nu på att ta mig en promenix och sen ta tag i allt här hemma. :S Tråkigt att man får göra allt själv bara, ingen som hjälper till som vanligt.

Ja ja, Gott nytt år!!!!
RSS 2.0