Äntligen vet vi

Igår åkte vi upp till Astrid Lindgrens med Vincent. Vi kom dit 15:30 ca sen fick vi typ bara sitta o vänta... Åt lite mat, fikade o lite sånt under tiden.

När vi äntligen fick komma in så hade Vincent somnat hos mig. Men vi kom in och vi fick en finsk läkare. Hon var toppen!!
Hon lyssnade på honom och det lät fint på lungorna. Så skulle hon titta i hans öron. Varnade henne för att det skulle finnas vax där inne (de sa det till oss sist vi var där, 9/2). Och mycket riktigt. Hon kunde inte ens se in i örat.
Hon undrade hur han kunde höra något med dessa proppar.
Men denna läkare var så gullig och tog bort detta åt oss (får absolut inte peta själv). De var stora som gruskorn och hårda. De satt så hårt att det började blöda när hon fick loss dom.

Men när det väl var gjort kunde hon se att han har en kraftig dubbelsidig öroninflamation. Han har även virus i halsen och infektion i ögonen.

Nu ska vi ge han antibiotika i fem dagar tillsammans med Ipren och alvedon. Så hoppas det gör susen på honom!

Själv har jag nog fått bihåleinflammation. Tur att jag redan är hemma med Vincent så jag inte behöver vara hemma extra från jobbet.
Och på tal om jobbet, det ska bli så skönt att komma tillbaka igen!!! Jätte mysigt att vara hemma, men blir både rastlös och lat. Kunde egentligen passat på att tvätta lite mer och städat undan, men orkar inte.

Men idag ska jag anstränga mig och få det avtorkat på hyllor och så.

Hemska helg!!

I lördags morse tig Vincent och jag tåget till Flen. Vincent var jätte duktig hela tiden och satt så fint på sätet. Han fick en tablettask så han hade nått att tugga på :-)

När vi kom fram så gick hag och klippte mig och Vincent följde med mamma och Fia till affären. När vi var klara med det tog vi en fika his moster bibbi :-) Vincent blev super glad då han tycker om lilla Birgit. Resten av dagen spenderades lite olika. Cina kom över, vi mötte frazze och Jack och gick och mata änderna, gick till affären igen sen mat!

Kvällen kom och det var dags för Vincent att sova. Efter några timmar tyckte jag att jag hörde en hund skälla och mamma fråga om det var Vincent som lät. Gick in till honom för att vara säker, och jo visst var det han.

Han hostade skällande ut men fick ingen luft in. Funderade inte ens utan ringde ambulansen på direkten. Vi öppnade balkongen så det kom in frisk luft och då slutade det.
Ambulans killarna fick lyssna och titta på Vincent utan några problem, han fick andas in combivent 2 gånger. De tyckte inte han behövde åka in som tur var. Stakars Cina som körde i ill fart till Flen för att hjälpa till gjorde det i onödan egentligen. Men att tänka klart i en sån situation är inte det lättaste.

Tog en kopp kaffe på natten innan vi skulle sova.
Men Vincent vaknade runt 05 och var varmare än varmast. Lyckades somna om några timmar till sen.

Han har varit hemma från dagis och just nu vet jag inte när han ska tillbaka. Börjar egentligen inskolningen på nya dagiset imorrn.

Denna natt har varit hemsk. väldigt lite sömn, så det börjar bli dags att vila. Vi ska till dagis idag och hämta alla hans grejer och säga hej då sen åker vi upp till Astrid Lindgrens med honom.

Förskolan

Svar på den anonyma kommentaren (vem du nu är).

Vi byter förskola för att den Vincent går på just nu ligger alldeles för långt bort.
"Men hur långt bort kan det vara?"
Jo, när jag slutar 15 och ska hämta Vincent själv så är jag hemma tidigast 17.30. Tänk då när jag slutar vid 17 tiden och ska hämta, då är jag hemma till sängdags. Men då ska det lagas mat osv. Så långt bort ligger det. Bussarna går illa så vi får stå länge och vänta på nästa buss. Att gå är åt skogen för långt många gånger.

Nu kommer Vincent gå på en förskola här i vårt område. Sen jag började jobba så har vi inte haft tid att umgås så det ska bli riktigt kul att få kvalitetstid igen.

Härliga fredag!

God morgon!
Ska strax bege mig till bussen. Ska jobba några timmar sen ikväll ska min avdelning ut och äta tillsammans. Ska bli mycket trevligt!

Imorrn tror jag det blir lite shopping i sällskap av sötisen Sophie! Likaså det ska bli mycket trevligt!

Hinner liksom inte med att träffa så mycket kompisar som jag skulle vilja. Men vi hörs ju i alla fall :-)

Snart är det dags för inskolningen på nya förskolan för Vincent. Ska på samtal om det på torsdag. Har ju lite funderingar kring deras schema om dagarna. Men jag ska inte måla fan på väggen innan vi testat och fått se ett resultat. Det största oros molnet är att de ska vila innan lunchen, vilket jag tycker är helt åt skogen. Men de har tydligen denna rutin på deras övriga förskolor och dör fungerar det super bra! Hoppas det fungerar även för Vincent.

Påsk snart med. Jonas har jour hela den helgen så funderar på att ta Vincent med mig på tåget ner till Flen en natt.

Nej, detta duger visst inte. Lägga ihop det sista och gå är nog lika bra!

Hörs en annan gång!!

Finns bara en sak att säga...

GALET!

Stort tack till alla er som var med och firade min födelsedag!! Det var grymt kul!
Tack för alla fina presenter och blommor! Blir en shopping tur snart då :D

Trött är bara förnamnet, men det är så värt det!

Helg!!

Jobba ett stängnings pass sen är det helg som gäller :-)
Imorrn fyller jag år och vårt hem kommer fyllas med familj och vänner! Ska bli kul att träffa alla igen :) några vänner som kommer har jag inte träffat på evigheter, som Tess till exempel. Ska bli riktigt kul!

Har faktiskt inte så mycket att göra. Ska städa av lite men sen är det mesta klart. Maten fixar jag imorrn. Eller ja, hackar sallad och häller över potatissallad i en skål :D inte så jobbigt :-)

Vincent följer med sin farfar och Irene hem imorrn. Det kommer han nog gilla. Han älskar att vara hos sin farfar :-) pratade om det u veckan, då blev han så glad. Ville ha farfars kakor och mjölk :-) han vet vad farfar brukar ha hemma :-)

Ja ja. Ni lär få en uppdatering efter helgen. Blir inte så ofta att jag skriver längre.
Vet dock att det finns lite nya läsare :-) inget snaskigt att läsa, men välkomna ändå!

RSS 2.0