3 dagar kvar!

Jag var så himla säker på att det skulle bli ett augusti barn. Men med 2 dagar kvar på denna månad känner jag mig ytterst tveksam! På tisdag är vi beräknade. Och jag håller fast vid att vi nog blir igångsatta. 

Än har det inte hänt nått som tyder på att det snart ska vara dags. Slemmisen har inte heller gått, vad jag vet. 
Så nej, bebisen verkar dröja på sig. 

Nästa måndag (8/9) har jag ny tid hos barnmorskan. Den lär jag också få gå på :) 

Nu väntar vi mest här hemma. Fast ändå inte. Tiden går faktiskt rätt fort. Och även om vi är redo för bebisen och klara med allt så känns det ändå som att det är lång tid kvar tills det är dags! 
Konstigt det där! 

Nu har vi valt!

Vi har ju som tidigare nämt pratat om detta med gudföräldrar. Det är inte så lätt att välja varje gång. 

Men nu har vi valt och även pratat med de som vi önskar som gudföräldrar till bebisen. Eller gudmödrar är nig rätt ord att använda. Dessa två blev systeryster Sofiia och Anna. Känner mig mycket nöjd med valet och vet att de kommer passa bra in i rollen. Tro nu inte att jag har massa krav eller så. Vill bara att det ska finnas ett extra stöd i framtiden, framför allt för bebisen men också för oss. 

Har så fantastiskt fina människor i mitt liv så valet har inte varit enkelt. Men jag har alla på olika sätt bara! 

Tack för att ni valt att tacka ja till detta, det är för oss en ära! 

Jag trodde ändå...

Först vill jag bara berätta om bröllopet vi var på i helgen! Det var verkligen magiskt! Tårarna föll så fort de tågade in sen rann dom hela vigseln igenom :D mitt i sermonin så dyker självaste Petra Marklund (september) upp och ska sjunga. Hon sjöng Kents låt utan dina andetag. Det var så himla vackert! 

Efter vigseln var det middag och fest på skanstulls marina! Maten var otroligt god och vi hade det roligt åt både det ena och det andra! 
Är så tacksam för att vi fick vara med och dela denna dagen med diddi och Johan! 

Så... Nu är det bara 7 dagar kvar till bf. Men jag trodde ändå att väntan skulle kännas värre och längre än vad den gör. Visst väntar jag och det känns många gånger olidligt. Men psykiskt är jag nog helt oförberedd på vad som komma skall. Har svårt att ta in att det är så nära nu så väntan blir liksom lite konstig. Är dock helt inställd på att få gå över tiden och bli igångsatt. Skulle inte alls förvåna mig :D 
Jag vet ännu inte om jag börjat känna nått. Däremot strålar det liksom i magen när jag ska vända mig om i sängen på nätterna. Men inte ont på något sätt. 

Nu är det bara vänta och se vad som händer. Tänker inte så mycket på det, dagarna går så fort ändå. :D tyr är väl det :) 


Jonas och jag på bröllopet <3

Om jag får välja!

Veckorna tickar på snabbare än jag tidigare trott. Igår gick jag in i v 39(38+0). Det är nu 12 dagar kvar till bf. 
Var hos barnmorskan i måndags och allt såg bara bra ut. Fick känna bebisens huvud och höra det fina hjärtat. 
Vi skrev in i journalen sånt som jag inte vill och sånt jag vill till förlossningen. 

Många frågar om jag börjar bli nervös/orolig inför förlossningen. Men som med Vincent så oroar jag mig inget alls. Jag vet att det gör jävligt ont och att den ändå ska ut så jag har inget val än att få ut den :D 
Vill försöka utan smärtlindring så långt det går. Det gick med Vincent så jag vill gärna det nu med. 

Idag går Jonas av jouren. Vi ska eventuellt åka runt lite när han kommer hem. Ikväll ska vi hämta mamma och Peter vid tåget. De ska vara här hela helgen för att hjälpa oss med Vincent och Rasmus. På lördag stundar nämligen bröllop mellan Diddi och Johan. :) så om jag får välja så ser jag gärna att förlossningen kan vänta med att starta till på måndag :P 
Jag är dock helt inställd på att få gå över tiden för att sen bli igångsatt. Skulle inte förvåna mig alls. En unge som hade på tok för bråttom ut och en som inte alls är intresserad av det :D 

Vad tror ni? Har några gissningar på vilket kön det blir men inte när den tänker komma :D 

Väntan...

Det är ju fruktansvärt tråkigt att vänta. Försöker att inte tänka så mycket på det alls, men ibland är det svårt. 

Igår kväll märkte jag i alla fall att magen börjat sjunka. När jag satt framför tvn så kände jag att sammandragningarna ändrat karaktär lite. 

Roligare inlägg än så här blir det inte för denna gång :) 

Lite små nervös!!

Idag börjar Jonas jobba igen, det gör mig lite nervös. Vet ju att han åker direkt hem om nått händer men ändå!! Igår gick jag in i v 38 så från och med nu räknas jag som fullgången, så himla spännande! 19 dagar kvar till BF. 
Har haft lite mer sammandragningar, men inga smärtsamma alls. Eftersom jag inte gick hela vägen med Vincent har jag lite svårt att veta hur det ska kännas. 

Har även lästa att många inte alls känner av något innan förlossningen plötsligt har startat. Får se hur jag märker det denna gång :) 
Vi längtar massor här hemma nu! Vill så gärna ha den hos oss! Men på nått sätt känns det som att jag kommer få gå över tiden denna gång :) 

Aja! Väcka Vincent så han kommer upp och iväg till dagis sen. :) 

Dagarna tickar på...

Dagarna går, om än väldigt sakta. Imorrn är det dags för ny vecka igen, 38(37+0). Har inte haft några direkta känningar. Vad jag vet i alla fall. Tycker heller inte magen sjunkit än. 

Igår bestämde Vincent att han vill tillbaka till dagis igen. Så idag ska han få gå efter det långa uppehållet. Tror han behöver det och känner det själv. Hade tänkt vänta till måndag, men han bestämmer. 

Igår fick jag för mig att sälja min cykel. Använder den inte och ska ändå köpa ny senare. Denna gång blir det faktiskt en elcykel. Men det dröjer innan jag cyklar igen :) 

Idag tänkte jag faktiskt packa bb väskan. Har en liten väska packad efter att vi var i skara. Men det är bara en akutväska så det saknas en hel del där i. Kläder till Jonas, fler ombyten till mig, mer bebiskläder osv. Lika bra att få det gjort så jag inte vaknar en natt och det har satt igång. Kan inte springa runt då och packa direkt :-D 

Nästa helg stundar det bröllop. Bebis får antingen komma innan eller stanna kvar. Hellre innan känner jag på ett sätt, fast gärna efter också. Hur som, mamma och Peter kommer upp redan den 21/8 på kvällen för att hjälpa till. Fia och Daniel kommer senare på lördagen då de ska på namngivning först. 
Har tjatat på Jonas om att han måste prova sina kostymbyxor så vi ser om han kan ha dom. Hittade en himla snygg klänning igår som går i samma färg som hans slips. Hoppas jag kan ha den trots magen. Men modellen på den säger att det borde gå. Hittade den på rea så ynka 199kr kostade den. Kolla får ni se vad ni tycker :) 


Från bubbleroom!

Så var det med den saken. Nu ska jag ta en snabb dusch sen väcka Vincent. :) 

På onsdag...

På onsdag går jag in i v 38(37+0). Det betyder att bebisen är mogen att komma ut från och med då. Och just nu känner jag att den gärna kan få göra det. 
Vet att det inte finns något som kan påverka att förlossningen ska starta. Men igår hittade jag en fyrklöver, åt upp den och önskade mig en sak. Nu får jag ju inte berätta vad jag önskade, men vi får se om det slår in. 

Dagarna går, inte så fort, men ändå. Jonas bygger på det som ska bli förråd och i framtiden Vincents stuga. Han har haft hjälp av olika vänner i olika skeden. 
Vincent springer omkring ute och jag strosar emellan bygget och sängen. 

Vincent får vara hemma nästa vecka också men sen ska han tillbaka till förskolan igen. Jonas börjar jobba jour på torsdag sen är vardagen tillbaka. 

Nu är det bara att vänta!

Tror att vi är klara med det vi kan vara klara med innan bebisen kommer. 

Har ställt upp allt som jag kan komma på och städat smått runt om. Försökte mig på att dammsuga igår, det gör jag inte om. 

Tänkte bjuda på lite bilder på bebisens saker :D 
Mamaroon vi köpte av Stefan och Camilla 😍

Kläderna tvättade och vikta.

Skötbordet med dess tillbehör! Vill köpa korgar att hänga på sidan bara! 

Sängen törs jag inte visa, då avslöjar jag bara vad det blir :D och det vill vi ju inte :D 


Hur kommer det starta?

Jag har de senaste dagarna börjat fundera kring hur det kommer att starta denna gång. 
Förra gången släppte ju slemmisen och sedan vattnet. Men jag har läst och förstått att det inte är det vanligaste utan att vattnet går under förlossningen alt att de får ta hål på hinnan. Vissa märker inte heller av när slemmisen släpper. 

Jag är nyfiken på hur det kommer kännas denna gång. Hur lång tid det kommer ta, när det startar osv. 
Det är idag bara 28 dagar kvar. Det är himla nära nu. Om bara 8 dagar är bebisen mogen att komma ut. Och även om den gärna får titta ut då så har jag inte för höga förhoppningar om att det kommer ske. 
Vill bara slippa gå över tiden. 

Nu när det närmar sig...

Har slutat nojja för att bebisen ska titta ut för tidigt nu. Känns både skönt och avslappnande. Nu är det mer tankar om att det närmar sig och jag vill bli klar. 

Trippen ner till Ullared var behövlig. Hittade både kläder och prylar jag var ute efter. 
Nu vill jag bara bli klar med allt, huset ska vara städat, kläderna tvättade, sängen bäddad osv. 
För när vi väl ska åka in vill jag komma hem till ett städat hus igen. :) 

Höll på här igår och fixade med en massa, ska fortsätta idag. Jobbigt att springa upp och ner för trapporna bara. 

Hade hemskt gärna åkt in till stan idag med för att se Pride paraden. Men känner inte för att åka in själv. 
RSS 2.0