V 36

Idag gick jag in i en ny vecka igen, v 36(35+0). Tänk att om två veckor är den mogen att komma ut. TVÅ VECKOR!!! Men det kan ju också dröja sju veckor om det vill sig så illa. 
Det känns skönt att ha passerat Vincents födelsedag, eller hur jag ska uttrycka mig. Har inte känt nått så jag känner mig ändå rätt lugn. Även om jag såklart gärna vill ha bebisen hos oss nu så får den gärna gotta till sig där inne lite till. 

Idag ska vi till skara sommarland igen. Besöket där igår var lyckat och barnen hade en bra dag! Vi åker vidare ner i landet i eftermiddag för att åka till Ullared imorgon. Bebisgrejer står först på listan. Kläder framför allt :D 


Skara sommarland

Idag åker vi mot skara! Först blir det ett stopp hos barnmorskan sen drar vi iväg! 
Åker till Örebro först och hämtar babysittern och möter upp vårat resesällskap. 
Imorgon och onsdag blir det bad sen åker vi vidare ner i landet. Vi bokade rum nånstans nere vid Ullared så på torsdag blir det ett besök på Gekås 😊 
Bebiskläder och saker till den står först på listan. Sen kläder till Vincent med. Hittar säkert massor vi inte ska ha, det är inget ovanligt 😊 

Igår innan vi åkte mot malmköping skulle vi in till Bromma blocks. Jag körde som jag brukar. Hamnar mitt i ovädret och ser inte ens ut genom rutan. Hade lika gärna kunnat varit utan vindrutetorkarna, de hjälpte inget i alla fall. As snubbigt att köra! En trottoarkant körde jag på, det var översvämning så jag såg inte var jag låg. Ett under att jag inte körde på fler! 
Nu har jaggjirt detta, en erfarenhet rikare. Dock inget jag vill göra igen!! 

Vi fyndade de två sakerna vi skulle ha nere i malmköping och malma marknaden, tofflor till V och plånbok till mig 😊 

Det känns redan tomt utan Rasmus här hemma. Vaknade flera gånger i natt (extra många) och funderade på var han låg nånstans. Lika besviken varje gång jag insåg att han inte var där.
Men på torsdag ses vi igen!! 😊

Som vi har väntat 😊

Igår kom vår efterlängtade vagn 😊 satte självklart ihop det på direkten och den blev himla snygg!! Lite större än jag minns den, men det gör inget alls. 

Idag ska vi tvätta och packa allt som går. Ska packa en liten bb väska med ifall nått skulle hända. Tar den fina skötväskan som kom igår med ☺️ Basen till babyskyddet satte vi dit igår så det får också åka med oss. 

Imorn åker vi först ner till malmköping, kollar marknaden medans uppträdandet är sen hem till mamma med Rasmus. 
Sen på måndag ska jag först till barnmorskan sen styr vi kosan mot skara. Blir ett stopp hos min gamle goe vän Stefan i Örebro. Vi ska nämligen köpa deras mamaroo 😍 

På hemvägen funderar vi på att åka ner till Ullared först! Bebiskläder, bebissaker och kläder till Vincent är det vi är ute efter. Tack och lov för Jonas så är jag ingen shopping fantast. Men Ullared är alltid Ullared 😉 


Fina vagnen, Bugaboo Buffalo all black!

Bild lånad från Google! 

Så kom då den dagen, v34+2.

Idag är jag på samma dag som när Vincent valde att titta ut. Vaknade runt den hör tiden efter några få timmars sömn. Hade inte haft värkar eller så under natten men massa besök av läkare som förklarar hur dagen skulle komma att se ut, bli igångsatt, hur barnet oftast mår, vilken hjälp det kan behöva osv. 

Men kring 6:30 vaknade jag i alla fall och var tvungen att kissa. Då startade värkarna. Kl 07 kommer barnmorskan in och då satte det igång på riktigt. 2 timmar senare, 8:59, kom han. Välskapt och alldeles perfekt. Han som vi trodde var en hon. En riktig liten smultron bebis! 

Jag har inte haft känningar ännu, vad jag vet. Sammandragningar har jag men inget mer vad jag tänkt på :D 
Tanken slog mig ändå här i veckan att den är klar för att komma om allt från 3-8 veckor. Vilken skillnad egentligen. 3 veckor eller som Max 2 månader. Nu önskar jag att det är 4-5 veckor kvar. Finns en del som ska fixas innan. :) sen har vi ett bröllop vi vill gå på också! Så innan 23 augusti får den gärna inte komma :D 

Idag blir det att vänta på DHL igen. De resterande paketen har anlänt till Stockholm nu nämligen :D woooohoooo!! 

V 34+1

Idag är jag framme på den dagen när vattnet gick med Vincent. Minns allt som det var igår :D vid den här tiden satt jag i sängen på bb och åmade mig för nålen de satte i handen på mig. :D 


Mer då? Idag såg vi på track and trace på DHL att två av fyra Collin var lastade och var på väg hit. Det blev till att planera en hemma dag och vänta. Kring lunch ringde Jonas, sov bar iväg en sväng, och sa att DHL snart var här. 
Vi öppnade för att kolla vems grejer det var som kom. Vagnen var William och linneas, deras babyskydd och åkpåse. När vi kollade extra såg vi även att vårt babyskydd var med och adaptrar till dom båda.

Nu väntar vi på de andra två kartongerna. Det är vår vagn och topptyg, skötväska, myggnät till båda och Isofix bas till båda stolarna. Såg att de lämnade Köpenhamn 17:30 så det borde vara här imorgon :D 

Äntligen!!!

Efter ca 9 veckor så har vi nu fått mail om att vagnarna är klara att skickas!! Äntligen!!! Vi har ju beställt ihop med en jobbarkompis till Jonas. Så de har väntar lika mycket som vi såklart!! Nu ska de betalas sen skickas dom :) 

Till något helt annat... Har funderat länge på det här med ytliga vänner. Vänner man "måste" vara vän med bara för att. Har ni såna vänner som ni känner att ni måste ha på typ Facebook och andra sidor bara för att det är er partners "vän". Inte ens en riktigt riktigt bra vän. Jag har ledsnat på fejjan lite och speciellt detta med att vara vän med massa som jag egentligen inte är vän med alls utanför. 
Det känns mest som att det är lite "för att" och nyfikenheten. Men inga jag umgås alls med eller hörs med heller. 

Så nu har jag börjat rensa min vänlista där. De flesta som finns/ska finnas kvar är släkt och vänner jag vill ha kontakt med. :D 

Hur tänker ni när ni lägger till vänner på typ Facebook? 😊

Tillbaka blickar!

Idag är jag i v 33+4. Det var denna dag slemmisen släppte när vi väntade Vincent. 
Vi åkte in till bb, fick ligga med ctg och göra ultraljud. Vi blev inlagda på avdelning 63 då jag redan börjat öppna mig och huvudet låg och tryckte neråt. 

Jag hade en vecka kvar att jobba men blev sjukskriven. Och tur var väl det för vem kunde ana vad som väntade runt hörnet... 


För 4,5 år sedan! 

Efter allt slit...

Nu ÄNTLIGEN har jag fått igenom min heltidssjukskrivning. Jag har varit hemma på heltid sen 12/6. Men försäkringskassan har vägrar godkänna min heltid pga att hon inte ansåg att intyget var komplett. 

Så flera dagar i veckan sedan dess har jag ringt runt, till fkassan, läkaren o barnmorskan. Ingen trevlig människa jag fick som handläggare heller. 

Men så igår morse ringde min läkare och sa att han pratat med hennes semestervikarie Jimmy. Han hade varit mycket trevlig och förstående tydligen. Hinner knappt lägga på så har jag fått missat samtal från dolt nummer. Då har min handläggare (som vi trodde va på semester) pratat in ett meddelande. 

"Hej Helena! ..... Från försäkringskassan här. Jag ville bara tala om att jag nu pratat med din läkare och kommer godkänna din heltidssjukskrivning osv osv".

Vadå HON?! Hon pratade inte alls med honom. Hon har semester och en vikarie har tagit ställning till detta. 

Aja, skitsamma! Nu är det i alla fall ordnat, får retroaktivt det som jag inte fått utbetalt. 

Till något annat 😊 

Igår åkte vi ut till Täby för att hälsa på Anna och hennes familj. Vi skulle nämligen få ta över lite grejer till bebisen. Säng, garderob, täcke, kudde, massa kläder mm. Jag är så tacksam över att jag har henne och att vi fått allt detta. 
Så fort vi kom hem och hade ätit satte jag igång och skruva ihop ☺️ 
Så nu står uppe och bäddad! 

Nu väntar vi fortfarande på vagn och det. Har ännu inte hört nått från dom 😞 
Vill ha det nuuuuuuu!!!! 

8 veckor har gått!

Idag är det 8 veckor sedan vi beställde vagnen och allt. Det skulle ta 5-8 veckor att få den. För två veckor sedan skickade Jonas mail till Babyplus och frågade hur det gick. Fick till svar att de har allt inne och väntar nu bara på chassit, men det skulle komma inom 2 veckor. 

När chassit kommit så mailar dom info om hur betalningen ska ske, vi får betala och när dom mottagit den så skickas vagnen med DHL.

Nu väntar jag och väntar och väntar. Jonas tycker inte det är någon panik medans jag gärna vill klämma och känns ordentligt. Mest också kolla så det inte blivit något fel. Rätt jobbigt att reklamera till Holland. 

Så nu tycker jag faktiskt allt får ta och komma! Imorrn går jag in i ny vecka igen, v34 (33+0). Denna vecka med Vincent startade allt kan man säga. Slemmisen släppte 33+4 och fem dagar senare kom han! 


Koooooom nuuuuu!!! 

Tiden står still

Det känns ibland som klockan går baklänges, tiden står helt still här hemma. 
Det är kvavt och varmt ute. Skulle behöva regna och rensa luften lite men det händer inget. 

På torsdag går Jonas av jouren igen och har då mer semester. Har inget planerat, men skönt ändå att veta att vi har möjligheten att göra mer än nu i alla fall. 

Vill börja fixa inför nedkomsten. Men saknar fortfarande lite saker för att kunna göra det. Finaste Anna har säng vi kan få, bara vi hämtar den :) så det ska vi se till att göra. Sen ska vi ta oss en sväng till Ikea och köpa lite små saker och en liten byrå för bebisens kläder. 
Sen kan vi sakta boa till det. 

För att svara på den anonyma kommentaren. Tro mig, vi kan lugnt och sansat förklara för Vincent 20 gånger utan att det går in. Han är i en sån period just nu. Det och förmodligen uttråkad, inte några att leka med pga semester och trött på sina föräldrar. Dagis är stängt och har stängt i flera veckor framåt så att gå dit finns det ingen mening med. 

Bara massa gnäll!!

Kan redan nu varna för att jag bara kommer spy ur mig massa skit i detta inlägg! Så läs på egen risk!! 

När jag väntade Vincent så njöt jag. Tyckte det var hur mysigt som helst att va gravid. Trodde jag var som gjord för att bära barn! 

HA HA HA!! Jag känner mig så sjukt obekväm med detta denna gång. Vill bara att den ska komma ut så jag slipper det här. 
Jag har foglossning men får kuta runt som en dåre. Jag kan inte jobba pga smärtan, vilket fkassan skiter fullständigt i. Så inga pengar har jag heller då fkassan fortfarande inte godkänt min heltidssjukskrivning. Jag är hemma, med Vincent, hela dagarna. Han trotsar värre än värst, tror han jan styra och ställa som han själv vill. Skriker mig hes på han till slut! 

Jag borde ha lite lugn och ro runt mig. Har sammandragningar hela tiden och det blir inte bättre av att springa efter Vincent. Jag borde vila mer, men då är det alltid nått annat som jag måste göra. 

Jag går runt och är konstant svettig, dag som natt. Sover gör jag nån timma åt gången, sen måste jag upp på toa, vända den blöta kudden eller sträcka på benen pga smärtan. Går och lägger mig runt midnatt och vid 06 har jag ledsnat och går upp. 

Just nu har jag bara sån god lust att packa en väska och dra. Ensam!! Men så kom ju problemet fram igen att jag inte har pengar, har ingenstans att ta vägen och har i ärlighetens namn ingen lust att umgås med nån heller!! 

September kom nu!! 

Det närmar sig!

Nu är det inte så många veckor kvar tills bebisen är beräknad att komma ut. Vi har bf 2 september. Så nu tänkte jag som så att ni ska få vara med på ett hörn. 

Kan säga som så att vi vet nästan säkert vad det blir. Ultraljudet råkade avslöja det hela. Vi väljer dock att hålla det för oss själva. 

Men tänkte att ni ska få gissa på vad ni tror det är, när den kommer och födelsevikt. Jag kommer skriva ut alla gissningar i en lista här sen så får vi se vem som gissar bäst ;D 

Lycka till :) 

Här är en bild från v 33 (32+0). 


Tillväxt ultraljud och kontroll av livmodertappen!

Idag har jag varit på Sophia hemmet för tillväxt ultraljud och kontroll av livmodertappen. De skulle kontrollera så njurarna var bra utan vätska och det var dom. De såg hur bra ut som helst sa gynläkaren. Han tyckte vi hade en perfekt liten där inne! Livmoddertappen var bra den med och blev inte påverkad av tryck :) 

Fick se allt utom ansiktet då den ligger med huvudet i gången. Barnmorskan trodde den skulle ligga kvar så, så det hoppas vi på :D 

Efter dagens besök längtar jag bara ännu mer. Jonas märkte direkt att det var något när jag kom ut, leendet avslöjade mig. Nu är det inte många veckor kvar, går in o v 33 (32+0) imorrn. Några saker börjar sakta falla på plats, säng har jag att hämta hos bästa Anna och skötbord var systeryster och Daniel och köpte åt mig för 50kr :) lagom tycker jag :D 
Jag har köpt två par byxor och två bodys och lite strumpor. Men jag tänkte avvakta lite till med klädinköpen tills vi är helt hundra på vad som finns där inne. 

Sommaren och värmen har verkligen kommit med besked! Herrejävlar så varmt det är. Jag har sjukt svårt att somna på kvällen pga värmen. Igår la jag mig runt 01 tror jag, vid 03 hade jag fortfarande inte somnat så tog mig en kalldusch, sen klev jag upp 06 ca. Blir tokig!! 
Innan ultraljudet idag åkte vi till Barkarby, där köpte vi oss en golvfläkt!! Det är väl den bästa investeringen denna sommar! 
Imorgon väntar ännu en varm dag, antar att vi ska bada lite. Men först ska Jonas få åka och lämna tillbaka en trimmer han köpte idag. Den startar nämligen inte. :-/ 

Tjingeling på er!! 

Dags igen...?

Nu var det ett tag sen jag skrev :) veckorna tickar på, tack och lov! Är nu i v 32 (31+4 idag). Snart är vi framme vid tidpunkten där allt började hända med Vincent. Slemproppen gick v 33+3, vattnet 34+1 och han tittade ut 34+2. 

På måndag ska jag till bm igen, rutin kontroll. Sen på tisdag ska jag till Sophia hemmet för kontroll av njurarna igen (om ni minns så hade den vätska i dom tidigare) och sen ska de även kolla livmodertappen igen för att se om det hänt nått med den. 

Veckan som var hade Jonas sin första semestervecka. Han och hans chef hoppade på hojarna och körde runt bland bergen i Norge. Vincent och jag packade ner oss i väskor och åkte till Flen. Vi har inte gjort något typ. När vi kom ner åkte vi direkt till fabriken. Fyndade till Vincent, två plagg till bebisen och en jacka till mig. Tyckte faktiskt inte att det var så mycket att ha där. 
Veckan har regnat bort, mamma och Fia har varit sjuka så vi har mest legat på soffan. 
Men i torsdags fick vi mer gjort. Vi skulle nämligen med bussen kl 06 på fredagen. I hälleforsnäs väntade fina bilar på att få åka iväg till power meet i Västerås. 

Vi hade en trevlig dag med massa skratt och dumheter som vanligt! Vi åkte vidare in mot stan framåt köken för lite käk och sen kolla cruisingen :D 
Vincent och jag åkte med Leif och Anna i år, i deras fina mustang från 1964. Mamma och de andra åkte med Cina och Göran i deras Pontiac catalina-59. 

Igår vaknade vi tidigt trots den sena hemkomsten. Det var direkt till att packa ihop det sista för Jonas skulle snart hämta oss. 

Nu är vi hemma igen och denna vecka ska bjuda på strålande sol och runt 27 grader. Skönt att slippa regnet en stund :D
RSS 2.0