flytta???

Ska vi orka det en gång till på så kort tid? Ja... eventuellt får vi lov att göra det. Har fått erbjudande om en nybygge igen... fast denna gång i Annedal (Sundbyberg). En trea på 79kvm på vån 4/5. Lite närmare stan, bättre område... förskola ska byggas samtidigt precis nedanför... ja, fördelarna är rätt många. Har bara idag på oss att bestämma tydligen. Så tackar vi ja idag flyttar vi i september. :S Oj, tänk att lämna denna underbara lägenhet.... Vi mister typ 26 kvm och sänker hyran med 2000:- .... Klart att det kan vara värt det... men då vill jag också att lägenheten ser bra ut... öppet och ljust så som vi har nu.
Känns lite vemodigt att redan lämna detta bakom oss. För jag verkligen ÄLSKAR den här lägenheten.
Men men, det skulle ju bara vara temporärt här ute, så man visste ju att den dagen ändå skulle komma... men så snabbt?

Ja ja, Vincent gillar inte att jag sitter här så skriver senare istället.

Tycker det är så kul!

Måste säga att jag tycker det är så roligt med en sak. Människor som man inte haft kontakt med eller träffat på ååår och dagar, har jag nu börjat prata väldigt mycket med igen :) Känns otroligt roligt! Först är det min gamla bästis Mimmie, nu Nicole. Vi har inte haft kontakt på bra många år, men nu pratar/skriver vi väääldigt ofta! Har jag sagt att hon oxå ska bli mamma? Va roooligt va? ÅÅÅÅÅH känns så spännande!
Sen är det faktiskt en kusin till mig, visserligen några år äldre, men har ändå fått kontakt igen. Kan det vara för att man själv har barn nu? Att man på nått vis har massor gemensamt helt plötsligt? För hur man än vrider och vänder på saker, så har vi ändå gått egenom samma fas i livet. :)
Det viktiga är väl inte varför, utan ATT man har kontakt igen. :)

Känns bra!

Just nu njuter jag fullt ut av min ensamhet. Jonas är ju på kryssning med jobbet och Vincent sover. Sitter här vid nya datorn, som jag annars inte hinner använda, och bara njuter av tystnaden och mig själv. Hittade alé (öl) i kylen så tog mig en jäkel :) GOTT!

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Ska faktiskt ta mig ett skumbad o bara mysa in mig i mörkret sen :) Tända nått härligt doftande ljus och bara vara :)

Snabbis...

Vincent ligger i sin säng sen en timma tillbaka ca. Han va sååå trött idag min lilla rackare.

Gjorde stuvade makaroner och falukorv till middag idag, så innan jag krydda stuvningen i vår smak så satte jag undan lite till Vincent också. Och han fullkomligen älskade maten :) Korven skar jag tunt så snabbt ner i pannan och direkt upp, så den hann aldrig stekas utan bara få lite värme :) Smart va? Hahah.

Jaha, har det hänt nått kul? Måste säga, även fast jag vet att hon inte läser, så prata jag med "svärmor" igår (Jonas fars dam). Och det är verkligen kul att prata med henne. Det är inte ofta det händer att man träffar en kille som har så fin familj runt sig. Alla är så goa och rara mot mig och jag har aldrig känt mig ovälkommen i familjen alls. Men med Irene så kan jag verkligen prata om allt, och då menar jag ALLT! Saker som inte många andra vet om kan jag säa till henne. Så skönt just för att nån förstår mig från Jonas sida. :) Ja ja ni kanske tycker det är tråkigt att läsa om min "svärmor", men hon är en sån klippa!!!

Ska bjuda på smörgåstårta på söndag tänkte jag. Inte för att det är nått att fira, men nu får man en anledning till att göra en. Har varit sugen så så länge, men finns aldrig tillfälle till tårtan :) Men nu så. Så på fredag innan Jonas åker ska vi handla så jag kan göra botten på lördag så den får stå och "limma" ihop sig över natten :) Eftersom det bara är Jonas sida som kommer, och nåra vänner kanske, så kan jag göra med räkor o gott på :) De va omtyckt förra gången jag gjorde, så hoppas det går hem även denna gång :D

Nehe, nu ska jag kolla Sveriges mästerkock. Skriver en annan dag!

Skäll på mig och en liten spark till er! H...

Skäll på mig och en liten spark till er! Har kommit på att sen jag fick mobilbloggen att funka så har jag fastnat ännu mer med telefonen. Sitter vid datorn och pluggar endast. Så skäll på mig för att jag är sämst på att kommentera er andras bloggar. Och till er andra, skriv mer i era så jag kan kommentera ;-) nej jag förstår er, jag hinner ju inte heller skriva. Idag är det bara en vanlig tråkig tisdag. Inga planer. Jonas börjar sin jour idag. Men ska jobba idag fram till torsdag kan man säga. När han börjar på fredag så åker han bara och lämnar bilen och byter med någon eftersom de flesta ska på kryssning. :) Ja ja, detta duger inte!

Alltså, tycker det är lite roligt att mobi...

Alltså, tycker det är lite roligt att mobil blogga faktiskt. Sen Vincent kom och Jonas köpte mig denna telefon/dator så har jag knappt öppnat min riktiga dator. Har ju allt i telefon, mail, alla bloggar, tidningar osv. Känns bara jobbigt att sitta vid datorn, den ska ju Vincent bara leka med heeela tiden. Nu dock tror jag Jonas skulle bli glad om jag började använda min dator ordentligt, eftersom jag fått en ny. Vi har även skaffat oss en stationär dator. Så idag fixa vi det sista rummet. Köpte skrivbord mm så nu ser det ut som ett litet kontor :)

Promenaden från ICA igår bjöd på lite sol ...

100media_imag024 (MMS)

Promenaden från ICA igår bjöd på lite sol istället för snö fall. Idag är himlen klar blå. Ska bege oss iväg till Ikea så fort vi är klara. Jonas köpte stationär dator igår så nu ska vi köpa skrivbord och stol. Tror jag ska köpa nytt vardagsrumsbord med. Kanske :)

Fick det att fungera!!!

Igår provade jag igen detta med mobilbloggandet :) Och det funkade denna gång :) wooohooo! Känns bra :)

Igår fick vi besök av Angelica och Sofia, blev massa snack (så klart) och kaffe :)

Idag händer det inte alls mycket. Ska nog ta en promenad i det vackra vädret. Ska kolla kylen om det är något vi måste handla hem när jag ändå är ute. Tror det blir hemma gjorda hamburgare till middag ikväll :) SÅ gott!
Mailade precis min lärare, är massa i studierna just nu som jag ska besöka massa olika ställen... men har ju lite svårt med det eftersom jag har Vincent hemma fortfarande. Men men, hon brukar kunna hjälpa mig rätt bra :)

I helgen händer det väl ingenting. Får se om vi tar en tripp till Tyresö och besöker Jonas mamma, hon ringde här igår och ville att vi skulle titta över. Så i helgen är egentligen bara då vi kan sen har Jonas jour nästa vecka o ska på kryssning osv. Jag antar/tror att vi ska fira min födelsedag på söndagen den 27 med. Så om nån har vägarna förbi så är ni välkomna in på lite kaffe :)

Men men. Vincents utveckling har jag knappt skrivit nått om den sista tiden. Kan bero på att det knappt händer nått. Men han blir bättre och bättre på att stå utan stöd. Igår tog han ett halvt steg själv. Längre än så har vi inte kommit än :) Men när han är redo och mogen så kommer det :) Känner ingen stress. Gillar ju lite den här Montessori- pedagogiken, där barnet lär sig av sig själv.
Vincent har blivit så otroligt gosig. Kramas väldigt mycket och så fort han har nått i händerna lägger han det på axeln och lutar huvudet emot det :) Riktigt hääärlig! Massa tänder så klart, tror vi är uppe i 9 stycken.
Det va nog allt faktiskt tror jag :) Säkert glömt nått men det till hör ju vanligheten här hemma :)

SMS-inlägg

100media_imag024 (MMS)

För tidig födelsedagspresent

Igår när Jonas var på väg hem från jobbet bestämde han sig för att åka och fixa min födelsedagspresent. Fyller ju inte än egentligen (3 mars). Men han åkte i alla fall iväg. Han hade sagt innan att han tänkt på något som jag klagat på tydligen... Hmm tänkte jag, vad kan det vara? Jag som klagar på precis ALLT! Hahaha nej då, nu skoja jag med er. Men i alla fall så hade jag sagt att jag inte ville ha något och absolut inget dyrt. Tycker inte 24 år är något att fira. Max hundra kronor sa jag.

Men så när han kom hem så va jag såååå hungrig så trodde jag skulle falla ihop på golvet. Och han bara fråga om jag inte va nyfiken och om jag ville öppna det redan då. Det ända jag kunde tänka på var ju så klart MAAAT! Haha. Men då hade vi inte pasta hemma så det räckte till oss båda så Jonas skulle handla istället. Men tjatade så mycket om presenten så jag fick öppna den.

Fattade inte så mycket av kartongen egentligen. ThinkPad stod det... hmm... och vi som pratat om dessa Ipads en tid nu. Inte för att vi skulle köpa det utan bara pratat om det. Men till slut gick det upp för mig att han köpt mig en ny dator. EN NY DATOR????!!!! VA liksom!!!

Så en röd ThinkPad edge fick jag, och ni kan tro att jag är nöjd.. eller jag är mer än nöjd!!! Den är lagom stor för mig (13"), led skärm, stooora mjuka tangenter, väger nästan ingenting, blir inte varm... Ah och en massa mer :) Senaste windows (äntligen slipper jag vista). Den är helt perfekt för mig!!!

Hade ju en Packard Bell innan, men skärmen började dumma sig när vi låg på neonatalen med Vincent och sen har det bara blivit värre. Och den är grymt jobbig att plugga vid. Jonas dator är för stor och tung istället. Så nu har jag en dator som passar mig PERFEKT!!!!!

Jaha, idag kommer mina vänner Angelica och Sofia över. De jobbar till 14 ca sen kommer dom ut. De har aldrig varit här ute innan så ska bli kul att få visa vårt nya hem :) Måste dock städa undan lite innan. Plocka in den rena tvätten, dammsuga upp Vincents majskroks-smulor o plocka ur diskmaskinen. Men det går ju snabbt :)

Satt och sparade alla mina favorit bloggar i favoriter förut, är det någon jag glömt? Ni som är sparade är: Syster Fiian, Anna, Cecilia, Elin, Hennu, Trasslet och Daniela, har jag glömt nån? Påminn mig i så fall :)

Jaha?

Har ingen bra rubrik idag, kan bero på att jag knappt vet vad jag ska skriva haha. Igår va det alla hjärtans dag ju, vi brukar aldrig fira det, men igår fixade jag mat och en lite (men fördjävla dyr) present till Jonas. Eftersom han inte visste nått så förväntade jag mig så klart inget från honom. Men hem kom han med en bukett med tulpaner. Har aldrig gillat tulpaner innan, men i förra året så började jag köpa hem det. :)

Sitter och försöker plugga nu när Vincent ändå sover. Men fan va svårt det är att få tag i information. Måste ha tag i personer som jobbat för stockholmsstad, men ingen verkar vilja prata med mig eller svara på mina mail. FAN! Ja ja kan inte göra så mycket mer än så.

Börjar bli riktigt hungrig. Blir nog lite pasta m. carbonara.

Idag ska Jonas spela badminton, så då får han köpa mat med sig hem. Känner inte för att gå ut i detta väder, bara snöar och snöar. Kallt är det ju också :S Veckan i övrigt har vi inga planer för. Ibland känns det skönt, men fan va rastlös man blir när helgen väl kommer. :/ Nästa vecka på fredag ska jonas med jobbet på kryssning, så där försvinner den helgen. Under veckan sen fyller jag år (dock absolut inget att fira) sen helgen den veckan ska vi åka till pappa och fira hans födelsedag och plocka med oss syster till sthlm. :) Ska nog gå ut den kvällen och ta en öl, bara vi flickor :) Nån som vill följa med?

Vi har bestämt oss för att inte ta nån utlandsresa i sommar i alla fall. Blir en tripp runt om i Sverige med besök på olika barn aktiviteter. Kolmården en natt i alla fall, det är nog det ända vi kommit fram till än så länge. Men det finns ju härliga badställen och kryssningar man kan åka. Ta båten över till nån ö här ute, ta med mat och så och bara njuta :) Visst låter väl det härligt?

Nu ska jag göra mig lunch innan jag blir allt för illamående :) Men vi hörs igen!

Händelselös helg!

Hade lite planer denna helg, men med detta väglag som blev idag så lär vi inte våga oss ut på nån längre färd. Men men inget att göra något åt.

Veckan har gått fort. I går var jag och kollade synen, visade sig vara sämre än jag trodde. Jag som tycker jag ser ganska bra utom när jag läser och så, men jag hade fel. Brytningsfelet hade blivit en aning sämre på ena ögat medans det andra ögat blivit bättre. Så ja, hennes rekomendationer var att jag skulle börja använda glasögon om dagarna med. Så jag köpte ett par och fick ett par på köpet. Bara att lära sig använda det igen då :)
Så om 1-2 veckor kommer dom.



Dessa ska pryda min näsa är det tänkt. Vad tycker ni? Helt okej va?

Jaha, annars så gick vagnen sönder idag. Inte så att den inte går att köra. Jonas skulle lägga in den i bilen och bygeln (ni vet det som sitter framför barnen) går sönder. SUCK! Ser helt CP ut utan den så nu är jag lite irriterad. Vill inte köpa ny vagn heller, Dels är jag så in i nordens nöjd med den här vagnen sen hittar jag ändå ingen annan jag vill ha. SKIT! Måste försöka få tag i en sån bygel. Lite säkerhets grej med. Visst att han ska vara fastspänd, men utan bygeln måste han sitta helt fast och det kommer han inte gilla i sommar. Ja ja, jag måste fixa en helt enkelt.

Men men... Hade väl inget mer att säga än så. Men jag återkommer när jag har nått nytt på hjärtat, låter det bra?

Hemma i Stockholm igen!

I onsdags åkte vi ner till Flen. Packade allt och städade innan vi drog. Jonas plockade bara upp oss när han kom hem så åkte vi direkt. Tåget skulle gå 17.30 men va såna sjuka köer så när det endast var 20 minuter kvar tills avgång sa jag att Jonas skulle vända om, skulle Aldrig hinna fram. Men då va Jonas så snäll så han erbjöd sig köra ner oss, vilket jag blev otroligt tacksam för! Stannade till och käka på Mc Donalds på vägen eftersom det blev senare än tänkt. Vincent hade ätit innan så klart så han behövde ju inget.
Men som vi kör runt i rondellen i Malmköping börjar min lilla skatt att spy, och bara fortsätter. Fy tusan vilket berg han hade i knät av spyor. :( Han blev så klart super ledsen och jag torka och torka och torka. Gav han vatten när jag torkat klart sen va han pigg igen :S Blev att riva ut stol och hela skiten när vi kom fram till Mamma/Mormor och tvätta allt. Ställde Vincent i duschen direkt och satte på pyjamasen. Fixade hans säng och syster/moster gav han vällingen under tiden sen somna han som en stock. Och vaknar och spyr igen. :(
Trodde dock aldrig att han va magsjuk för hans humör var fortfarande strålande och han va lika busig som alltid. Fick smörgåsrån och vatten sen somna han om vid 01.30 den natten :S

Jobbig start får jag lov att säga. Dagen efter va han ju pigg och glad igen, sitt vanliga jag, så sjuk va han ju absolut inte. Åksjuka blandat med maten precis inpå bilfärden tänkte jag, och de andra med. Jag ringde min gammelmoster och bad att få låna hennes tvättmaskin, vilket inte va några problem. Gjorde oss klara och traskade iväg, blev bjudna på hennes super goda bröd och kaffe :) Gick sen en sväng ute innan det va dags att bege sig hem. Vincents aptit var lite si och så med, grött och välling ville han ha, men ingen riktig mat, så det slapp han.

Ja ja gjorde inte så mycket mer under torsdagen, va hemma och tog det lugnt. I fredags gjorde vi oss klara för en promenad i solen som tittade fram, gick förbi Gift of Safa för att hälsa på Sikka som jobbade, hittade även ett par örhängen som fick följa med mig hem. :) Tog en kopp kaffe innan vi gick vidare. Köpte lite vin och gott med oss hem. Skulle ju glo på Let´s Dance på kvällen.
Becka/moster kom hem till mamma så vi hann träffa henne lite med sen kom pappa/morfar innan han skulle börja jobba. Tog oss lite kaffe och snacka skit. Vincent va inte alls blyg för han denna gång. Tatueringen över hela hans arm va intressant :)

I lördags var det tänkt att vi skulle över till Petra och säga grattis då hon fyllt. Så vi gjorde oss nästan klara sen pausa jag för att Vincent skulle få lunch innan vi gick. MEN, när han fått sista skeden så kastar han upp precis allt igen. :/ Denna gång konstatera jag att det är maten han inte kan behålla. Han fick samma lunch på dagen när vi åkte som på lördagen. Tror inte på allergi utan det kan bara vara så att han fått för mycket av nått ett tag så kroppen vill inte ha mer (har hänt tidigare med pasta). Men men, vi fick va hemma. Ville inte dra ut honom även om han va på humör så tyckte jag inte det passade sig. Så hemma blev vi och vi blev hemma från min systers 6 års kalas igår med som vi skulle åkt på. :S
Men hoppas på att kunna åka ner så fort jag kan.

Så, det va mitt besök i Flen då. Men varför va jag där då?
Jo, mor gjorde en lite operation i ondags under dagen. Vilket innebar att hon inte skulle kunna lyfta så mycket eller göra så mycket förutom att sitta still och vila. Så vi åkte ner, dels för att Vincent skulle lysa upp dagarna lite men sen också för att hjälpa till med mat och disk och sånt.
Operationen gick fort och bra. De som skulle bort fick dom bort. Nu hoppas vi och håller tummarna för att det inte ska vara nått mer knas än så och att det inte är nått farligt :) Mer än så säger jag inte ;)

Denna vecka är min kusin Caroline här i Stockholm, hon pluggar till inredare i Haparanda och ska på massa besök. Så idag fick vi äran att träffas :) Plockade upp henne imorse så åkte hon vidare på eftermiddagen. Imorn kommer hennes Peter upp för en arbetsintervju, så eventuellt kommer dom förbi imorn kväll. Annars så bjöd jag in henne att sova här på torsdag (hon har ingen annanstans att ta vägen), så det ska bli trevligt så klart :) Vi träffas inte så ofta, men på nått galet sätt så vet vi direkt vart vi har varandra :)

Restev av min tid går åt att plugga, har verkligen massor att göra. Skulle vart inlämnat och klart igår, men min lärare vet om allt med mamma så det va ingen fara :) kursen som kommer nu efter är på 2 månader så jag hinner ta igen allt ändå :)

Ja ja, detta får vara nog nu, har ju skrivit ett helt föredrag för er. Bara för några dagar i Flen liksom. Men för er som pinat er hela vägen ner ber jag om ursäkt till, men lämna gärna en kommentar när du ändå är här nere :D JAAA!

1 års kalaset 29/1-11.

Allt som skulle bakas inför kalaset gjorde vi i fredags. Tänkte bjuda på lite bilder från tårtbaket :)



Har lagt emellan på tårtorna och nu ska grädden på innan marsipanen kommer.



Tillsammans blev vi ett bra team när det gällde marsipanen. Jonas stora händer värmde bättre än mina :D



Här är tårtorna nästan klara. Blev ett litet djungel tema på dom med djungel djur och en grön lian runt tårtan. Men snart kom jag på en till detalj på tårtan, men den bilden ser ni på kalaset sen :)

Nu till själva kalaset. Vincents Morfar, Mormor, Mostrar och Tant Cina var de första gästerna på plats. Innan vi fikade hade jag lovat att bjuda på lite korv med bröd till lunch eftersom de åkt en bit för att komma fram.
Med sig hade de så klart massa paket.



Fika bordet och present bordet i ett :) Några paket är så klart från oss också.



Han fick börja med ett av de stooora paketen. Detta från familjerna Figaros och Nymans. :)



I det paketet fanns det en Lära-gå-vagn :) Väldigt populär :)



Fika dags :) Ser ni vad jag la till på tårtan? Jo jag rullade små kulor och la som en kant runt tårtan. :) Här ser ni även cupcakesen jag gjorde.



Farmor och Perre har kommit med paket. Mamma och pappa får så klart hjälpa till. :)



Lite kalas folk :) Pappa Jonas, Mormor, Cina, Farbror Patrik o Rebecca m kusin Alvin i knät, Moster Becka och Morfars armar.



Kusin Alice är så snäll och hjälper Vincent öppna sina paket :)



Tårtan igen, nu med ett ljus :D



Dags för tårta :)



Roligt med tårta :)



Hm, hur smakade detta då?


Nu har alla gäster åkt hem igen och nu väntar vi på Gudföräldrarna. Vilket inte alls dröjde innan de dök upp. :)
Finns inte så mycket bilder från kvällen. Men nån hade ställt tårtan lite för nära kanten på bordet så en viss liten herre tjuvade lite :D



Bus unge :)



Mmmm va gott hehe.



Titt-ut under stolen :) Pontus fick en bra bild han :D

Glömde ta kort på presenterna.

Men han fick:
Av oss: 3 st Brio leksaker och svarta läder tofflor med döskallar
Mormor+Mostrar: Släpet till Bobby Car
Moster Fia: Bamse böcker och Lundmyr pyjamas
Farbror, Rebecca + Kusinerna: "Biltvätt" med bil och gubbar
Janne o Malin: Duplo
Jenny o Pontus: Silverburkar med "Min första Tand" och "Min första lock" och en stor nalle.
Jenny, Mattis o Nellie: Skjort-body och en body.
Morfar: Pengar
Farmor: Kloss hus och underbyxor (och lite sen julklapp: Tjock mysig tröja och byxor)
Farfar o Irene: Pengar
Conny o Lisa: Jeansskjorta
Fam Figaro/Nyman: Lära-gå-vagnen

Så jag tror jag kommit ihåg alla fina presenter han fick.

Är super nöjd med hela kalas dagen och allt han fick. :) Tror Vincent är minst lika nöjd han :)
RSS 2.0